Глобалното затопляне - измислица или реалност?

Дискусията между убедените привърженици и противници на антропогенния(причинен от човека) характер на глобалното затопляне в последните години се ожесточава. Често и едната, и другата страна в нея използват некоректни, манипулирани данни и обосновки.

Обратно в новината

Коментари - Глобалното затопляне - измислица или реалност? | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е, но виж температурите 30-тина дни назад: 30-31-33-33-33-30-30-32-34-33-29-31-33-33-32/става дума за София/, всеки ден. И пак тенденцията до края на Август е абсолютно същата. Ето, до петък-горещо, около 33 градуса, след това ще премине /УЖ/ студен фронт, после пак горещо. Нужно ли е повече да убеждавам. Да, съгласен съм, че преди години, след всеки студен фронт през Август, температурите необратимо слизаха макар и с малко надолу, особено нощните. А сега какво? 20-22 градуса минимални в средата на Август, и никаква тенденция да се понижат. ТРАЙНИ, УПОРИТИ, НЕРАЗРУШИМИ, ДОСАДНИ, ЕБАНИ антициклони!

Уважаеми 0226, лятото не свършва, а тепърва започва. Ей богу, не успях да убедя българина, че имаме хубав и приятен климат. Вярно, не е прекрасен , но все пак поносим. Няма нищо лошо в това, три-четири дни да вали умерено и напоително. Трета поредна година Северозападна България и особено около Видин и Лом е страшен дефицит на влага. След Сандански, това лято в Лом е най-горещото в страната, вземайки трите показателя: средна денонощна, средна минимална и средна максимална температура. Всеки може да се убеди, като разгледа архивите на НИМХ. Всъщност в Централна и Западна Европа съвсем до скоро бяха измерени 37-38 градуса, та какво се вайкаме за нашия Северозапад.

E чак пък да започва...малко се изхвъли тук.Факт е ,че друг сезон започва да надзърта зад ъгъла.Все едно да ми кажеш ,че средата на февруари зимата тепърва започва.

Има глобално затопляне, но и лятото, уви, свършва вече :(( И после, пак стурове, дъждове, мъгли, виелици, сметки за отопление....

И какво като има виелици,някои ги обожават!