Климатолози: войната в Украйна не е извинение за завръщане към въглищата

Повечето страни не са изпълнили обещанията си, дадени на срещата на върха за климата COP26

Обратно в новината

Коментари - Климатолози: войната в Украйна не е извинение за завръщане към въглищата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зеленяците да не измъцат! Точно като геевете! Викат "Ох!" още преди да си ги биднал!

България има потенциал по билото на Стара планина да създаде огромен ветроенергиен парк, но това трябва да става бавно защото сме бедни. Аз съм зад Мариците и смятам че трябва да се възползваме от нашите въглищни залежи. АЕЦ Козлодуй е едно богатство и трябва да се монтират реактор 7 и 8. Белене е нерентабилно, защото българските комунисти не могат да се наядат и са жадни за пари.

Вие няма да се завръщате, амаа- ние че си палим. На студено домашно не се пише.

Тези климатолози могат да си епм

Ако те не магат- ни сме насреща!

_stankow

За войната не знам, но при една трансформация на света след победата на Русия много страни ще могат самостоятелно да определят енергийната си политика, а не да бъдат изнасилвани да правят неща против волята им - да затварят мини, централи, АЕЦ, да инсталират перки и панели. Всяка страна си е уникална и сама трябва да реши кое ѝ е най-изгодно. Рекетът с емисиите трябва да бъде прекратен ! И учените да бъдат оставени на спокойствие да публикуват истинските, а не манипулираните данни за климата.

"Кери "разкритикува редица големи държави", че не са изпълнили обещанията си, дадени на срещата на върха за климата COP26" - Няма и да ги изпълнят.

Се махайте с тия глупости. Зелените им сделки са пълна идиотщина. Климата не се определя от човека.

Значи тя войната в усраина не може да бъде извинение и за нередовния секс. Обаче...

Че кой се извинява?

Ха-ха! Ами сега е момента за атома бе, хора! Разберете го! По-евтин от въглищата, с нови технологии с пелетно подаване на гориво, където ядрените отпадъци са в пъти по-малко а риска от сериозна авария - пренебрежим! Човечеството може! На Китай му трябват 150 блока, на Европа и САЩ взети заедно - още 100. Гориво - бол! Малко ли бойни глави има, дето може да идат за скрап! Но не щем! Искаме си перките, за да може някой да захлеби! Ами добре! А АЕЦ е просто междинно ниво към термоядрения синтез - дойдат ли реактори тип ITER - енергията няма да е тема. Но вместо да отделим 10 милиарда за бъдещето, вкарваме луди пари за разрастване на военни конфликти. Човечество, какво да го правиш!

След повече от 70 години изследвания за милиарди, все още не е ясно може ли управляемо да се трансформира енергетичен излишък с предложените методи или не и дали единствения начин за това не е природния, т.е. запалване на звезда.

Инженерче

Разбира се! Трябва ли, когато планината е висока да се отказваме да я изкачим?

Къде преди 70 години са започнали изследванията? Ти акъл имаш ли какво е било преди 30 години?

Слънчасъл Пешо, Управляемия термоядрен синтез започва да се обсъжда от учените всъщност едновременно с ядрените реактори през 40-те, т.е. преди 80 години. А първия токамак е направен в средата на 50-те, т.е. преди 70 години. Чети повече, за да си по-малко прост.