Нивата на CO2 - най-високи от 15 милиона години насам

Климатът на планетата ни навлиза в напълно непознати територии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами май учените нямат ни най-малка представа какво става или какво ще става. Още по-малко какво е било.

да, много сме прости! много сме русофили! много сме джендъри! сега ни плащат и да плашим с глобалното затопляне!

Екоизмамниците са майстори на манипулацията , лъжата и измамата. Замърсяването го мерят в двора на някой мощен китайски тец и го сравняват с леда преди ... години. Първо CO2 не може да стигне до полярните шапки и сега от експедициите казват че въздуха там е кристално чист. Второ преди 15 млн години не е имало лед на полюсите, това го доказва картата на Пири Рей от 1513 г.

stankow

От 15 милиона години насам са изследвани проби. Иначе в текста си пише - "Днешните нива на въглерод са най-високите, които са били на Земята най-малко от 800 000 години. " - т.е сегашните нива са били вече такива, преди 800,000 години. И нищо и няма на планетата ! Показателно как дяволът чете евенгелието. Журналисти, сър !

-Без хилядниците от АЕЦ и големите ТЕЦове не може да се подържа "базовата" честота само ВЕИ ще направят невъзможно регулирането и с една дума няма да можем да използваме електричеството от мрежата а само от всеки източник по отделно!

ама същите тия глациолози дето вадят мехурчетата от леда през зъби си признават че периодите с големи количества СО2 във въздуха завършват със... застудяване.

Като измрат повечето хора и се спре с безконтролното загряване на планетата, ще дойде поредния ледников период. Процесът може да се ускори с една ядрена зима...

не е необходимо хората да мрат. Увеличаването на СО2 във въздуха води до бурен растеж на потребителите на СО2 от въздуха и това в крайна сметка намалява съдържанието му в атмосферата, а човек, колкото и да се пъне, не може да произведе толкова СО2 колкото земната екосистема може да неутрализира... и това, пак през зъби, го казват ония с ледените балончета.

В крайна сметка под една или друга форма, повечето изкопани въглища и петрол се превръщат в СО2! И не става въпрос само за прякото изгаряне в ТЕЦ или автомобилен двигател. Изгарят се отпадъци, в които има пластмаси и други синтетични материали, произведени от петрол или природен газ.

Поколението, което чете тази статия едва ли ще доживее да види истинските последици, но децата ви може и да ги видят - глад, суша, наводнения, рак, дихателни болести, ама какво им пука на всички. Важни са кинтите - те ще ни нахранят.

Много години , много чудо. 15М.. ами оправете кислорода де. Или пак ще има ден без това и ден без онова. Мисля ден без тютюнопушене и без автомобили ще оправи нещата...а и на тераста да си садите домати или трева. И само розова сол .. иначе няма да стане. Всъщност трябва малко да се плати на едни учени.. и после няколко трилиона да се набутат.. и ще се оправи. Но щом на богатите не им пука.. на мен ли да ми пука?

И дали вече е късно ? И на нас пука ли ни ? Жалко е че желанието на мнозина да помогнат се използва срещу тях. На мода днес са ВЕИ та :) хахах да плача ли да се смея ли по добре да се посмея "иронично". Начина по който се използват в България а и в повечето страни по света е престъпен и само увеличава общото замърсяване, жалко или по скоро трагично. Ето и малко аргументи за това ми твърдение. В момента в България при подаване на ток от ВЕИ тата се намаляват така наречените базови мощности за да се компенсира тази допълнителна енергия. На теория подаваш еколочен ток и намаляваш този от ТЕЦ овете. Супер нали? Това се използва за да се замажат очите на всички алтруисти жалещи да помогнат и се оправдава цената от X5 на "еко" енергията. Какво се случва в деиствителност ? С изключение на много малка част от ветро и водните централи (наистина мноого малка) от ВЕИ тата се подава ток когато е ненужен в часове когато нуждите се покриват от базовите мощности и тогава се налага топлоцентралите да се намаляват или да влизат в друг режим. Какво му е лошото на това ? Ами с текущите технологии с намаляването не се намалява и замърсяването просто централата излиза от режим амортизира се по бързо и харчи пак същите количества гориво и замърсява пак толкова. За запознатите а и не толкова запознатите и за да не се позовавате на "голословните " ми твърдения, проверете следното. Как се намалява един ТЕЦ колко време отнема за да влезе в решим на "изчакване" и колко време се иска за да влезе отново в работен режим. Колко време с изисква за спиране и за повторното вкарване в режим на ТЕЦ. Проверете и дали като се намали подаваната мощност се намалява и разхода на въглища и с колко и на каква цена. С други думи ВЕИ тата (99 % ) в България и по света са излишни и замърсяващо също така нанасят щети за милиарди :( Дерзайте еколози и алтруисти. Най тъжното е че тези технологии наистина могат да се ползват по правилния начин и с бенефит за обикновения човек и екологията.

Напълно сте прав. Т нар ВЕИ, в тоя им вид, с изключение САМО на ВЕЦовете, са една модерна дъвка, само затрудняваща нормалните стабилни ТЕЦове и АЕЦ. Нещо като безглутеновите храни или веганодебилите. "Нещо ново и модерно" за да "бъдем различни и да спасим света". Блабла за малоумници, за стадото.