Книга накара Тръмп да повярва в глобалното затопляне

Доскоро американският президент отричаше самия факт на промяната на климата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не е прочел "Състояние на страх" от Майкъл Крайтън?!

Пунин ви каза каква е причината, но вие пак не му повярвахте?! Сега вярвате на Тръмп, който се хвали, че е прочел някаква книга. Според изследване на Руската космическа Агенция, потвърдено от всички астрономически обсерватории, слънчевата система е преминала през Галактическия Екватор. От тук следва затопляне и нищо не е в състояние да промени този процес. Все едно някой да иска да нулира лятото и да си е все зима или пролет. Затоеа Путин ви каза на пресконференцията, че причините са от Галактическо естество, а не че някоя камила пръднала и се образувал метан за което г-ца Тунберг получава овации и Нобелови награди.

Този ако така вярва на книги, знае ли колко книги има за вредата на Тръмп върху земята!?

Книгата на Ал Гор! Този измамник!

Аз също не вярвам в глобалното затопляне, камо ли да е причинено от човека. Още в библейски времена имаме климатични катаклизми (потоп, седемте мършави крави (т.е. седем сушави и гладни години....)). Всичко е спекулация за кинти.

не знам дали го е накарало в нещо да верва ама вас задължително ви е накарало да пишете глупости

Като му слушам речите на тоз кретен имам усещането, че тоя не може да чете!

щото са от един дол дренки...

Бавно стопля, да видим като наеме какво ще е. ;)

хахааааааа.. бързи са, евалла! давам максимум месец на путин да прочете и той "книгата". после китайците ще си признаят, че са я чели и този път, няма само да покажат, те ще играят коз. голямото надцакване навлиза в спирала. това е началото на глобална промяна засягаща всички и всичкко познато във всеки един аспект. случващото се няма аналог в познатата човешка история. изборите нямат никакво значение, тръмп обяви капитулацията на дъртите сектанти. вече и да го убият е автогол. а за война нямат сили, беше ясно, че въпреки всички напъни ще се провалят с иран. изгубиха цялата власт в ядрото. 2020 ще се помни от хората, докато хората могат да помнят. някои ще тябва да свършим някои неща, но като цяло, удряме джакпота. джакпота говеда, джакпота в еволюцията, в най-буквалния смисъл! от позицията на гърмян чакал в засада, не трябва да се обаждам много но ще издам, че вече нищо не спира прогреса:)

Незнам дали знаеш, но Китай е най-големия инвеститор в зелени технологии. САЩ са на второ място. Това ще Тръмп разхлаби няколко регулации, взъщност нищо не предизвика на пракитика. Въглищните мини си хлопват кепенцата. Щатат с най-много Вятърни турбини не е калифорния, а е Тексас. Просто икономическта логика няма как да се пренебрегне.

Винету, нали ? Вълшебна книга е тази !

Каква книга? Той не е прочел една книга през живота си, та сега ли? И то за климата?

Тръмперщайн е написал книгите «Как да станеш богат» , Миили като милиардер, Мисли като шампион, Защо ние искаме вие да сте богати. Има ги в онлайн книжарници предимно в украинския интернет.

като милиардер- сори за правописа. Има още: Как да оцелееш на върха (бил е на 39 години когто я е написал). Попрегледах - един от любимите му писатели е Стивън Кинг. Тръмпи изобщо не е глупав и неначетен - но явно с възрастта и най-вече поради ОПИЯНЕНИЕТО ОТ ВЛАСТТА настъпват някакви твърде странни промени, защото е престанал да следва собственит си разумни съвети. Има богато въображение и хм... май е по-зле, че е толкова начетен.

такива необразовани тъпанари с милиарди, добрали се до политически властови позиции заради парите си, нямат акъл да си направят сами изводи за очевидни процеси, все трябва някой да ги убеждава... това не е цивилизация , а психатрия за ненормалници с пари

Тръмпи е тъп на гъдулка.

А върха на идиотизма бе изказването на една американска сенаторка, която заяви: „Аз като летя със самолета, мога да почувствам глобалното затопляне!”. Което отново доказва тезата на някои хора, че не е необходимо да имаш мозък, за да станеш политик. Преди година две медии разказаха сърцераздирателна, подкрепена със снимки, история – две (или три, не помня) полярни мечки били на леден блок. Той, вследствие на глобалното затопляне, се разтопил и горките мечоци се издавили. Само дето после излезе, че нямало мечки, и не били на леден блок, и никой не се удавил… И за да приключа с темата, пак ще повторя. Несъмнено човекът влияе на околната среда. Но как точно и какво може да се направи? Не е ясно. Но ако нещо е напълно ясно, то е, че с фалшификации и измами в науката не може да се постигне нищо. Но пък може да си напълниш джоба.

е политика на глобалния юдо-масонски елит за намаляване броя на населението на земята до 500 милиона в какво се изразява "борбата" на евреите срещу затоплянето - облагат с данъци горивата и деиндустриализират запада - ефекта е загуба на работни места, спадане на стандарта и от там намаляване на полулацията а хората влияят на климата дотолкова доколкото запалената цигара топли стаята въглеродния двуокис НЕ Е парников газ- парников газ са водните пари .... да не започвам, в глупостите които т.н. учени дрънкат няма и капка истина !!!

поредния

Да погледнем и по-скорошните събития. През Средновековието човечеството е преживяло период на разцвет, който се дължи именно на повишение на температурите. Да не би през това време да е имало автомобили, електростанции и металургични заводи? Съвсем наскоро се разбра, че група от споменатите в предната статия „учени” са редактирали над 5000 страници от сайта Уикипедия, унищожавайки всякаква информация за гореспоменатото средновековно затопляне. Случайност, може би? През 2009 г. Шварценегер демонстрира карта, която показва как Сан Франциско стремително потъва в океана. Шварценегер отдавна вече не е губернатор на Калифорния, но Сан Франциско още си съществува и няма никакво намерение да потъва където и да е било. Всъщност много бавно покачване на световния океан наистина има – и то от цели 15,000 години. Просто защото Земята все още се оттърсва от последиците на ледниковата епоха. И ще се оттърсва още поне 6,000 години! Така, че след 6,000 години Сан Франциско може и наистина да потъне, но това със сигурност няма да е поради дейността на човека, нито заради въглеродния двуокис!

Що приказваш глупости бе, температура се мери от 150 годиини. Как разбра че е имало затопляне през седните векове? Ванга, ли го е казала?

сте наистина церебрално гладки :))))) по-прости хора от вас няма, е, може би екоджендърите само :))

Още през първата половина на 20 век сръбският учен Миланкович установил, че климатът на Земята се влияе най-вече от цикличните изменения на нейната орбита и на наклона на остта й на въртене. Тези изменения са известни като „цикли на Миланкович” и са общо три на брой. И когато отрицателните фази на трите цикъла съвпаднат, настъпва ледникова епоха. Което за щастие на човечеството се случва извънредно рядко. А когато само един от циклите достигне минималната или максималната си стойност, започва минизастудяване или минизатопляне.С натрупването на астрономически наблюдения на слънцето изследователите открили и друга причинител на климатични изменения – промените в слънчевата активност. Противно на очакванията се оказало, че увеличаването на активността намалява температурите и обратното. Според една от популярните теории това е така, защото увеличената активност йонизира допълнително атмосферата и като следствие се отразява по-голяма част от слънчевата светлина.Нека се върнем пак на главния заподозрян – въглеродният двуокис. Геологическите проучвания са показали, че милиони години назад е имало периоди, през които концентрацията на въглероден двуокис в атмосферата е била от 10 до 30 пъти по-висока, отколкото е сега. А температурите са били абсолютно същите. И обратно – през по-топли от днешно време епохи концентрацията на въглероден двуокис е била значително по-ниска.

в името на мандата ще я покани и в Белия дом.

толкова е просто.

0

Притеснявам се за Тръмп, защото започна да приема фактите от световната научна общност. Сега, като му кажат, че и Дядо Коледа не съществува, много ще се разстрои :(

Съвсем ясно е, че е свързано с кампанията за преизбирането му!!!

Я,че той Тръмп можело да чете ли? Аз мислех,че му четат книгите...

Дори Тръмп стана затоплист. Какъв ужас, а тролове?

Прочел е "Чичо томовата колиба" - редактирана без думата Негър

0

Сега остава само и да го убедят, че и земята не е плоска.

Това ще е трудно, предвид умствения му багаж

Книга накара Тръмп да повярва в глобалното затопляне В какво ли е повярвал Борисов,след като прочел Винету?!

Ясно, "Винету" - подарък от Бойко!!!

Леле-мале, дали и тоя е прочел само една книга и тая му е първата?

Човекът не въздейства на климатичните промени, а просто замърсява. Трябва да се прави разлика, макар и да има връзка. Климатичните промени се дължат да движението на Земята и изместването на оста й, но чистата вода и чистият въздух си зависят от нас. Можем да живеем в един по-чист свят, от нас зависи, НО климатичните промени ще продължат, защото никой не може да коригира движението на планетата съобразно Циклите на Миланкович.

А дали не ги усилваме значително с огромното изхвърляне на парникови газове от човешката дейност?

Всички учени се опитват да им го обяснят и те пак си знаят, човека не е виновен, аз и ти ли ще успеем? Остави ги.

Доказано е, че парниковите газове, които отделя човека са един малък процент от газовете отделяни от природните процеси, например от тези, развиващи се в световния океан, човекът не въздейства и с 5% с отделяните от него газове. И какво следва от всичко това? Да пресушим океаните ли или какво? Това, което можем да направим е да направим по-чисти въздухът и водата, които ползваме, НО климатичните промени просто НЯМА как да спрем, те не зависят от нас...

А някаква статистика или цитат за тези 5% можеш ли да посочиш? Защото според този американски правителствен сайт climate.gov човечеството изхвърлия 60 ПЪТИ повече от колкото всички вулкани годишно и само най-масивните изригвания могат да изравнят човешката дейност едва за няколко часа. Ето линка: https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/which-emits-more-carbon-dioxide-volcanoes-or-human-activities (дано излезе коректно)

Колега, малко по-задълбочен анализ трябва в тази ситуация. Голяма част от силите действащи върху климата (и не само) са до голяма степен балансирани или в процес на балансиране, който обаче протича много бавно. Когато се появи нова дестабилизираща сила, колкото и малка да е тя ще доведе лесно до неочаквано големи изменения.