Сезонни прогнози за пролетта и лятото - част 1

На фона на меката зима, особено през януари и февруари, мнозина се питат какви температури ни очакват през пролетта и лятото. В следвашите дни до края на месеца ще резюмираме прогнозите на някои световни климатични агенции и централи.

Обратно в новината

Коментари - Сезонни прогнози за пролетта и лятото - част 1 | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напишете нещо за застудяването дето БТВ очакват към 3-ти 4-ти март .

Какво да кажат? Това застудяване дори няма да върне температурите в обичайните стойности.

Явно аз съм ненормален и изпитвам ужасТ от лятото, особено пък от лета като лято2012!

Браво Иво, пролетта настъпва и лятото даже!! Честито на печелившите , а на пингвините да участват с по чести изказвания в правилна посока! И както се казва зима пак ще има следващата зима!!

Един колега [WINTER] ако не се лъжа,беше писал за 17.02-19.02 1991г. И аз помня тази обсановка над 50см.СП .И да за по-малко от два часа намлати над 20 см. в София! Всичко това гарнирано с гръмотевици!!! Невероятна красота!Иначе и от мен Чесита пролет на топломаните!

Да София. Ако не се лъжа миналата година на 11 май около 22.00 се прибирах към вкъщи и валеше невероятен сняг на парцали за около 20мин. А за доматите и в София стават. 11 ноември тази година брах последна реколта. Просто нямаше слани.

Да така е ЕМО Е ПИЧ. Само той впечатлява. Други те дори не ги знам кои са.

Личното ми усещане е , че въпреки положителните аномалии в последните няколко години май "зимата" започва през Март и свършва педи летните отпуски. Пролетта е доста хладна и прилича на Декември. Но все пак по лесно се намира дебела сянка отколкото топла печка. Сайта е много добър, въпреки понякога сложно написаните простички неща.

Всеки нормален човек обича лятото и го очаква с нетърпение Сн.: Getty Images/Guliver What the fuck???????????????????? За тая реплика ще те съдя ,))

Не се притеснявай, брат, в този сайт нали знаеш, че синоптикът е заклет топломан :)

Нищо не разбрах!

Чудесен опит за по-пространно информиране, браво!

Надявам се на топло /и горещо/ време, защото го харесвам. Очаквам и част II-ра на прогнозата за пролет-лято!

Иво Некитов, кога да очакваме част 2?

След ненормалната зима, нека поне пролетта и лятото са си в нормата но не и екстремно горещи

то за три дни не може да се прогнозира,някой болен мозък прогнозира за месеци наред

Бисмарк каквото и да каже, се случва, защото той винаги прогнозира топло време, и времето винаги е необичайно топло. Аз не си спомням от февруари 2012 до ден днешен да е имало ЕДИН необичайно хладен ден. И НЕ Е имало! Климатът се промени така, че Бисмарк винаги да познава. Той не би прогнозирал студ - защото студ вече няма в България.

Всъщност имаше 2 студени дни през декември, но не под -10 градуса.А другата зима ще видим, може и повече!

Я прогнозирай и зимата на 2015/2016.Ще се сбъдне толкова,колкото и написаното по-горе.

Топла, леко дъждовна и рекордно безснежна - това описание се отнася за всички зими напред, докато не дойде застудяване на климата след няколко стотин години.

А защо тогава миналата зима беше рекордно студена ?

едно е ясно от това,по голямата част от периода ще е влажна и студена за съжаление на пустинните лисици.кое му е хубаво на горещото и сухо лято?!

Нищо не му е хубаво. Нека е влажно и екстремно от време на време.

Тук говорим за пролетта и лятото.А за зимата никой не може да каже какво ще се случи след толкова време. Пишем си колкото да не е без хич.

Емо изобщо не е "криофил". Защо не си припомните отношението му към зимата, когато времето беше нормално за сезона, например миналата година?

Ясно, че ще е дълго лято - от 1 март до 1 декември, но въпроса е да бъде и много горещо, да подобрим 45 градусовия рекорд.

Супер дълго , горещо и без валежи лято. Просто идеално. Браво Иво ти си ни спасението. Радвам се, че има и позитивно настроени синоптици. Ония пингвин Чолаков направи сайт даливали бг ами пингвин неден що не го кръсти далипече бг , ами дали валяло. Е това прост чукча!