Отново рекордно горещ месец

По данни на американската агенция за климата и океаните, изминалият месец май е рекордно горещ и се нарежда веднага след май 2016.

Обратно в новината

Коментари - Отново рекордно горещ месец | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

които го казват определено са луди

Веднага обявете код за опасност с някакъв цвят. Иначе ще вземем да се успокоим. Дръжте ни в постоянно напрежение и усещане за криза!

абе тия за луди ли ни имат - май умряхме цялото семейство от студ, едвам си платихме тока, заради постоянното ползване на печки се топлим, аз по-студен май не помня!

Добре, де! Нали сега мина май месец. Одървихме се от студ. Къде ги видяха тия топлини.

Забележете как внушават, че зимните месеци са били извън нормата. хахах :-) Единият бил по студен, другият бил по топъл. Само че пропускат да кажат с какво го сравняват. Общо взето лакърдии за наивници, леви и зелени.

Бързо дайте Нобелова награда на пича, криещ се под псевдонима "Анти Нютон".

Това което "държи" Земята на орбитата и спрямо Слънцето, е температурния и БАЛАНС спрямо позицията и в пространството. За да се затопли, Земята трябва да се приближи по-близо до Слънцето и обратно, за да се охлади, Трябва да се отдалечи от Слънцето. Последните явления не се наблюдават. Къде виждате човешката дейност, един затворен за Земята цикъл, като причина за промяна? Климата се променя, но други са факторите за това и те не зависят от човешката дейност. Много има да учите още.

... ейййййй, пак ИЛЮМИНАТСКИ новини!

"откогато има документирани измервания, последните 125 години." Много важна част. 125 години НИЩО не са. Времето има цикли които се повтарят, период на затопляне и захлаждане. Който реве че рекордно топла температура и "глобално затопляне" се връзва на пропагандата...

Да ти явно разполагаш с измервания за последните 20 000 000 години и знаеш повече от тъпите и невежи учени! Това учените са шарлатани да знаеш. Измислят си всякакви работи да се правят на заети само и само да не ходят да копат на полето!

само дето у нас беше рекодрно студен!

я погледни пак картинката. Та ние сме почти изпечени. Намираме се в оранжавата зона. Я остави якето и излизай по къси панталони.

Що пишете глупости. Курортистите по морето им тракат зъбите.

вервам само на дедо

не е добре, всяко лято е по-горещо от предишното вече много години.....

Ахааа...април бил нормален у нас. Нищо че от 23-25 валя сняг, че и натрупа. То в края на април винаги си има сняг, какво толкова

като феномен представляващ повишаване на средната температура на атмосферния въздух и водата в океаните е неоспорим факт. Неоспорим факт са и климатичните промени, които настъпват като следствие - повече бури, градушки, порои, засушаване. Това, което е спорно е доколко човекът със своята дейност допринася за тези промени. Дали човешката дейност е решаващият фактор за повишаване на температурите на Земята или напротив - това повишаване се дължи на природни феномени като цикли на Слънцето, вулканични изригвания и др. Аз личво смятам, че независимо от това кой е решаващият фактор, човешката дейност доказано води към все по-голямо замърсяване на околната среда, така че евентуални мерки предприети за намаляване на емисиите на парникови газове дори и да не помогнат за намаляване на глобалното затопляне със сигурност ще имат положителен ефект за намаляване на замърсяването на околната среда. Да, ще има компании, които ще печелят и от това, но по-добре да печелят от мерки намаляващи замърсяването отколкото да печелят от индустрии, които замърсяват като например добива на изкопаеми горива и др. подобни.

е, че ако загрееш атмосферата и разтопиш лед в океана, той ще стане по студен, а не по топъл. Ако океана и атмосферата се затоплят едновремено, то модела ви куца, ама много куца.

Температурите на водата в Средиземно море са около и леко под нормата. А най-високите за периода са около два градуса нагоре , което абсолютно сигурно изключва в цялото Средиземноморие температурите да са били рекордни. Със здраве.

Да, рекордно горещ месец, ама отново: "...След внезапно връхлетелите ни майски жеги,...", 01 юни 2006, pcworld bg. "...В тия майски жеги какво друго за освежаване освен студена вода и...", 21-05-2008, view sofia com. "...Необичайно високите температури в началото на май изкараха народа от рано по язовири и басейни...", Вторник, 6 Май 2003, standart news. "...И през първия ден на май времето предложи летни температури. Днес бяха отчетени три температурни рекорда, предаде БТА...", 01.05.2013, novini bg news.

Глобалистите строители на Вавилон имат остра нужда от глобални проблеми, за да оправдават нуждата от глобално управление. Ако такива няма, ги създават като глобалният тероризъм на службите, действащ под фалшивият флаг на ислямска държава, или ги измислят като глобалното затопляне и новата мантра за опасността от изкуственият интелект, какъвто не съществува.

Това глобално "затопляне" само по полюсите го мерят бе, не и там дето човек може да иде да провери какво са мерили.... То ледников период видимо иде те още "затопляне" блеят. Е, минават все повече към "промяна на климата" де, ама явно още не са донаписали новата песен.

Не знам в Разград още ходим с ботуши.

Според топлофикация е бил рекордно студен. Стават жалки. Митът Глобално затопляне вече е само по медиите ама и те куцат с графиките.

Било горещо !!! Ама някаде, другаде! А тук, студено и влажно?

Тази година за пръв път от много време имахме нормални зима и пролет, а кто гледам и лято. Тия вече ме съмняват с истериите си.

Зимата не беше нормална, прекалено дълго прекалено студено беше. Навярно средните температури за ноември-април включително са рекрдно ниски за много десетилетия назад.

воден от собствените си възприятия, което няма нищо общо с проведени точни измервания на температури. Откакто се помня, а това са вече 52 и кусур години снегът зимно време е все по-рядко и по-нетрайно явление. В края на 70-те години имам спомени за сняг до кръста, а една зима беше и колкото човешки бой - 1977 или 197979 не си спомням точно. А в последните 10 години вали 2-3 пъти за цяла зима и се задържа 2 седмици макс. Изключвам последната зима - тя беше истинска, но само през януари. Декември и февруари си бяха предимно кал, никакъв сняг.

Тия зими наподобяват но не съвсем на описаните от Вазов.

Не знам за другаде, но месец май беше рекордно студен и дъждовен за България.Още не може да започне лятото. Факт.Явно има равновесие.

топлофикация кво вика за януари- март?Рекордно студени,бас държа:)