Седмична прогноза

По-често облачно, с температури около и малко под обичайните за ноемари, ще бъде времето до четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - Седмична прогноза | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моделите са категорични.Другата седмица ще е дъждовна,ще си превалява нещо между слабо-средно до към края.След това някаква почивка ще има и пак ще вали.Но това е доста далеч,вероятно ще го сменят.Айде честито на всичко(и аз съм във това число),дето обичат дъждовното време.

И какво необичайно има в това, че над Пловдив вчера е валял сняг. Да сте чували нещо за вертикални температурни градиенти, за линия на конвергентност? Лесно е да се критикува, но който се интересува от метеорология, нека попрегледа основните теми. Какво те учудва приятелю? През зимата при антициклонално поле и липса на вятър, цялата Горнотракийска низина се запълва със студен въздух. В 2/3-ти от дните се наблюдава инверсия. Абсолютните минимуми на температурата дори са по-ниски от София. Има случай обаче, когато северозападен и източен поток се засрещнат, в случая над Западна Тракия. Създава се слаба валежна обстановка, нещо като микрофронт. Е какво необичайно има в това, че превалява слаб сняг, при това в ниското бе по-студено. Надморската височина не играе кой знае каква роля. Имало е случай на свирепи снежни бури по Черноморието, и на тихо меко време на 1800 метра надморска височина в един ден!

Илия

Чета прогнозата за днес , пише " В Западна България е възможно да превали слаб дъжд, по високите полета - слаб сняг." Днес в Пловдив преваля слаб сняг , дето е 160м. надморска височина . От сутринта за следобеда не можете да познаете пък ние искаме за дни напред .

Аз казах ли в предишният си коментар вторият от долу нагоре че идва сняг ама никой не вярва.

Прогнозите на моделите се менят за часове. За началото на новата седмица до вчера вещаеха затопляне а сега обилни валежи от дъжд и сняг и силни северни ветрове.Като нищо везните могат да наклонят към обилен сняг и студ.

трудно му е на иво при задаващото се време другата седмица. не може да говори от студ. езика му е станал като ватманска ръкавица. ръцете като сухи клонки :)

Незнам кво неточно виждате в тази прогноза, кое не беше така до сега?

Киро, оправете си иконките за седмичната прогноза. По някаква причина винаги са слънца, дори и в текста да пишеш за валежи и подобни "лоши" явления ,))) Иначе май се задава нещо, аааа? ,)))))

иво кажи какво се задава след неделя? ;) какво казват моделите?

Да каже, но му е мъка ;-

Доста неточна прогноза, но като се имат предвид пристрастията на автора към екваториалния климат е ясно защо!!!

да това е сега но от петък ще започне промяната.И това ще е само началото

Не знам какво е това затопляне ама във Плевен не съм виждал вече слънце от 15 дена и никак не е топло.

Видяхте ли сега?

да,другата седмица се очертава да е още по-топло.Иво да каже.

Няма да вали нищо съществено във петък и събота.Моделите се отметнаха. Другата седмица също трябваше да вали и да става студено,но и там работата върви на суша.

Иво рядко бърка, и е малко нередовен понякога, иначе е железен!!

Бахти, как така събрах най-много минуси?

тук прогнозите ги прави един от екваторална гвинея.

хора петук и субота сняг.не ги слушаъте ясно е че искат топло време ама не ги слушаъте *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И синоптик дават по топло и без сняг

Не мога да разбера как БАН казват че ще вали сняг в Петък,Събота а тук пишете само за топло време.

Много просто обяснение - Иво чете прогнозите от други модели!