Времето през седмицата: от топло към все по-динамично

До четвъртък времето ще остане топло за сезона, но впоследствие динамиката на атмосферните процеси ще се повиши и страната ни ще бъде на границата между по-студеното време на запад и топлото - на югоизток.

Обратно в новината

Коментари - Времето през седмицата: от топло към все по-динамично | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакам параметрите на застудяването или отговорът на Арктика

Абе пингвините вие не бяхте ли от един друг форум?? Бегайте там да си гукате на уше и да чакате мартенския сняг!

Без нас ще ви е скучно.

Хубав мек климат, без зима и сняг, без поледици и киша. Браво много добре премина този сезон! Честито на печелившите, а на познавачите да играят често , но с леки изказвания!

Пролет е вече, погледнете навън ,какви студове сънувате,събудете се ......

Каква пролет на 6-ти февруари??? След 15-20 дни да,може би!? Не слагайте каруцата пред коня.

Коне,каруци и други тем подобни не важат, истината е че пролетта е тука ,масово наизлязоха кокичетата......

А дано застуди поне малко.Доволен съм и на минус 10

Киро,като ти измръзне лозето при минус 30 градуса ,ще видиш един Норилск във Видин.Знам,че ще скриеш коментара но студа не можеш да скриеш.

Американския модел предвижда голям студ след 15 февруари.

Айде пингвините ходом марш и при Ангата, там да си развявате глупостите и да си вярвате! Ей мира нямате, щяло да стане - 30, може ама в Сибир! Иначе 0 да , конкретно в Пловдив ако 4-5 градуса за ден два е студено , ок Пада ми се кланям на тяхно царско височество познавачи пингвино криофилистика!

Ангата е готин тип!

До тук зимата е напълно в нормата - очаква се захлаждане и влизане в норма след 8- ми така , че който си няма хабер да не се мъчи да прави сензацийки ;)

Нека не наричаме това което премина като време -зима! Всичко друго но не беше зима! Горещи прегръдки и топли целувки на пингвините и ще се видим догодина!

Интересува ме на какво се дължи фактът, че тази зима Атлантикът е силно активен и успява да задържи сибирския студ на север, а миналата зима въобще нямаше Атлантик и студената вълна стигна чак до Африка ?

До коментар ЗИМА - Къде видя тази прогноза, че във Видин щяло да бъде - 30 градуса на 17-ти февруари. Колкото и да е студено, тази година е по-топла, разберете вече това ... А, и във Видин, въобще това не е възможно, не че нещо, ама много пъти, когато в цялата страна вали, само Видин е със облаче без валеж или пък още по-лошо - дори слънце. Точно заради това, много пъти не вали и в Монтана. Даже ми се струва, че във Видин тази година вали страшно малко, дори доста под нормата, явно циклоните не ни искат СЕВЕРОЗАПАДА. И нека се върна малко напред и да спомена, че във Видин много често липсват дори кодове за валежи, което ме довежда до мисълта, че точно оттам започва засушаването и се плаша още повече, когато знам, че наред е Монтана. Та по тази логика, във Видин не чакай повече от около - 5-6 градуса или най- много - 10. Според мен тези -30, които споменаваш ТИ вече са твърде далеч от нас за в бъдеще, виж + 30 - СЪГЛАСЕН.

Минус 30 градуса ще бъде във видин на 17 февруари

МНОГО ХУБАВА си е 2013 година ,с мека зима,има достатъчно влага навсякъде и нядавам се на приятно и топло лято да дойде,какво повече да искаме......

и аз щем 40 град на сенка и да нема сенка ...

Напишете нещо повече за големия сняг и студ,който се очаква към 15.02.2013 г.

Напишете нещо повече за метеорологичните турнири и защо НИХМ си сменя всеки ден седмичната прогноза

Илия

Всички български синоптици са пълни некадърници , в последните няколко години се убедих в това . В повечето случаи когато очакват да ни издави от валежи там където живея може да капнат няколко капки . Не съм водил статистика на грешките , но според мен верните прогнози са около 20% . Мисля , че когато прогнозата се разминава драстично от реалното трябва да се извиняват поне .

Мисля, че пак няма да познаят времето. Днес го прогнозират така, но съм сигурен, че докато дойде събота, неделя, че дори и понеделник, всичко ще е променено. Всъщност бих се радвал страшно много, ако тези прогнози се сбъднат, защото все пак си е '' зима '' и би трябвало сега да прилича на такава. Вече писах няколко пъти, но нека да припомня - Да, 2012-та година не беше добра, но пък от страна на зимата беше идеална. Просто имаше сняг и то много, беше студена, имаше и слънце ..., а 2013-та ... просто нямам изрази с които да я тълкувам ...

Четох, че в София се чака доста сняг към Петък. Можете ли да кажете каква е вероятността за това ?

Вече и да вали сняг,едва ли ще се задържи за дълго. Ще се редуват перйоди, с по- топло и по- студено време, докато настъпи Пролетта.

Типично време за края на зимата ,с повишена динамика на атмосферата.

Че то това тази година зима ли беше ?