Мъглите си отиват до неделя

През следващите 6-7 дни времето остава топло за сезона. Мъглите се вдигат до събота, а към сряда-четвъртък ни очакват и превалявания, в низините - от дъжд.

Обратно в новината

Коментари - Мъглите си отиват до неделя | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верни ли са твърденията на Минчо Празников, че през идната седмица зимата се завръща? Според него ще се образува снежна покривка до 50 см. и то в населените места, а по планините и повече... Щяло и доста да застуди! Вие как мислите? Има ли шанс за достоверна информация?

Ако не се лъжа, информацията на Празников е от миналата седмица още, а тогава моделите даваха категорично начало на зимата на 13.01, точно както до снощи го даваха на 20.01, което, разбира се, се отмени. Така че - НЕ, няма нищо подобно - пролет, все повече кокичета, все по-силна суша и все по-напред към, надявам се, едно сахарско лято. Ако лятото циркулацията е като през тази зима - ще бием рекорда от 45.2, и то не веднъж, а 40таците ще са ежедневие.

Вмро

E ако има такова горещо лято ,после убеден съм ,че зимата ще е подобна на тази 2012 :) А за тази зима го очаквах ,лятото не беше особено горещо ,започна чк края ба юли,има някаква връзка може би,не знам

за тази зима каквото било, било догодина пак. Пролетта идва а след това и лятото, топлото и хубаво време по цял ден разходки из Балкана и препичане на градския басейн или плажа.

гледай да не си гръмоотвод това лято.ще вали много. :)

да колкото и зимата щеше да е -30 градуса :D :D

Вмро

Гфс нещо се е повредило ! Дава яко студ от 16-17 а към 20 и снежен циклон ! не можах да повярвам като го видях ! И според мен макйо сняг ще има тази зима ! Абе сега важно е да завали нещо ,дали е дъжд или сняг няма значение,тая суша е ужасна :((((((((((((((

Те последните 2 месеца все дават големи и чутовни снегове и студове за....в близкото бъдеще, ама все не им се получава. Само дето докарват до маструбационен транс Ангата и другите пингвини. Лошо няма - така могат да ги подлъгват до Април месец - "след 7 дни ще има огромни снегове и студове" - и те завалиите по-мирно и кротко ще преживеят безснежната зима.

Въпрос към Иво Некитов:кога най-после ще завли тоз смотан сняг!?Вече ми писна от това топло време!

През декември....(евентуално). Сняг преди това няма да завали, защото виновникът за топлата зима не е никак случаен, а заиграе ли той - се случват невиждани неща, като зима 2013/14.

не си познал,сняг ще има колкото и да не ти се иска. исландската депресия се разпадна а с нея и оптимизма ти за изцяло топла зима. изчезвай към сахара.

Вижте какво, мили другарчета! Вече ми писна от цялата тази игра на топло, студено, на разни фобий и тем подобни. Най-накрая да вземе да задуха мощен фьонов вятър, да изчисти всякакви мъгли, боклуци, да стопи рехавия снежец по планините, да стане 15 градуса и денем и нощем! Две седмици да не спира, да бучи и вилнее, да ви свири нощно време около сградите-каква по хубава романтика от това. Пък синоптиците нека се надлъгват и надцакват-това им е работата.

Може пък и да се оправи времето: Почти месяц, начиная с середины декабря, пути атлантических циклонов проходили по северу европейской России, лишая нас настоящей зимней погоды. Но периоду затяжной оттепели приходит конец. В развитии синоптических процессов наметились перемены: высотная фронтальная зона опустилась к югу циклоны будут следовать по более южной траектории.

Абе,къде е Ангилари днес?Що го няма при пингвините?;)

Радва се на пълноценната зима, тоест на мъглата, докато я има. Че току-виж взела, че се вдигнала и поднормената зима 2013/14 е застрашена да стане в норма (rofl) :D

Маймунки, по-добре ясно и студено време със сняг, от колкото болно и меко време с мръсни мъгли. Няма да ви се наруши чак толкова комфорта, ако валне малко сняг. Нека да е зимаа... ;-)

Ами нали е зима...ей я на!Нека,нека...:)

Анга, пингвин, боли ли те сърчицето, че изпадаш в такива истерии?! Няма да има зима и тая година, та ако ще и пингвините, водени от Ангилари, да излезете да протестирате пред Парламента. :-)

Народна метеорология. Ако през зимата по полето има зелена трева зимата ще е мека.Гледайте знаците на природата.

Съжалявам, че пак ви занимавам, но такава суша не е въжможно да има. В Монтана ечемикът пожълтя от студ и сухото време, житото също е с лошо качество. Какво става? Някой знае ли кога ще завали сняг и дали въобще ще има такова нещо? Много обичам зимата, но не и в такъв вариант... :(

Дано да се сети най-после да завали сняг!

Трявба да вали или сняг или дъжд защото без тях отиде реколтата на пшеницата и ечемика,няма да има хляб.

не съществуват само щатски ,британски и европейски модели за прогнози,има и други такива,и им вярвам.не стана за сега това което прогнозира европейския но няма да стане и по щатския сценарий.въпрос на гледна точка на всеки от тях и пристрастното мислене на нашия синоптик. едно е ясно от сега нататък времето застудява-дано да е чувствително.за лятото е ясно че ще е хладно.

Човек, не знам колко трябва да си извратен за да искаш лятото да е хладно :)

а колко трябва да е извратен човек за да харесва последствията от глобалното затопляне?! или ви се вижда нормално?

ясно е че зимата ще се появи и ненормалните и злобни рептилоподобни започнаха от злоба да бълват жлъч. много ме радва това тяхно безпомощно състояние. що се отнася до това че няма реална зима ,няма да има и реално лято. рептилоподоните ще гонят мокри трънки по плажа и ще се молят за лъч слънце.

Хаха, сериозно ли :Д Вярваш ли си, като казваш, че няма да има лято?? И по-леко с шегите, че замалко да падна от стола Д: :Д :Д :Д

Да ви видя вие, където твърдяхте, че след 13.01 щяло да има застудяване и снегове :D как ще коментирате ПОРЕДНОТО, но не и последно отменяне на зимата по наши ширини?? Аз го предвидих преди 5 дена и един умник ми отговори "ала-бала", само че май зимоманските дрънканици се оказаха ала бала. Суша и +15C аномалия до юли! После 10С, че иначе ще изгорим :D

ала-бала :)

Леле, пингвинойдните криостудоманиаци получават масово инсулти и ги приемат в болниците в Сибир, на студено! Дядо Мраз се обади на Празников и през сълзи му казал, че сняг скоро и студ няма да има в България, поне идните столетия, ставало от топло по топло, дъжд и слънце!! Криодружинката, се хванали в редичка за ръчички и с наведени главички се понесли към северният полюс...но и там нещата стават към топличко, така, че закопайте се в земята и спинкайте още стотина години снегояди! Големммм кефффффффффффффф! Поздрави на чаршафи и ловната група.

Много добре, че сценария на ЕС, описан в предната статия с температури от -20 градуса ни се размина за сега.

Вмро

Ами в топломанския ГфС ,в опашките му има яко студ за България след 21-ви :D :D

Важното е че 2/3 от най-студения месец ще минат без студ :)

Като стане 21-ви,обади се пак :)

А колко сте сигурни, че предпоследното изречение ще се сбъдне? Защото аз съм сигурен, че няма. И много сте скромни в коментара под картинката, аз бих казал 700-800, а не 7-8 :) И мога да застана зад думите си. Всъщност, числото може да се окаже и 7000-8000 :) Не се знае след колко десетки години ще имаме пак българския си климат. Дотогава - жълти сателитни снимки, цитруси, кактуси, ветрове тип пустиня, плаж на Рождество, и приятна пролет с птички в планините през януари - мечтите на един топломан, той си знае кой/коя е.

А дано завали малко сняг,че пингвините изперкаха...