Седмична прогноза: изберете морето

През настоящата седмица времето в западните райони ще бъде неустойчиво. Слънчево и предимно сухо време ще e на изток, включително по Черноморието.

Обратно в новината

Коментари - Седмична прогноза: изберете морето | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СРАМОТА! Цяла седмица с една единствена прогноза от 14-ти юли 2014-та година! Как е възможно!? Никой не се нае да направи метеорологичен коментар, хайде да оставим прогнозите, които се удавиха в Дяволската река край Приморско. Навсякъде в другите страни има обширен и разбран анализ за времето. Защо например вали тук, а не на друго място, какви темп. амплитуди са характерни поне за основните региони и така нататък. А не като наш Иво. Наднормално лято, поднормален месец, вероятност да се случи, а може и да не се случи, да живее лятото... Какво ще разбере един 20-годишен човек, че лятото преди 40-години е било еди какво си, че зимата през 1954-та е била мнооого люта и тем подобни подробности. Това са архивни факти, има си специалисти за тях. Желателно е да се коментира динамиката на атмосферата, циклони, барични полета, фронтове, линия на неустойчивост, градиенти на налягане и темп., защо тази година са чести облаците кумулунимбус, и още неща, свързани с метеорологията.

а ма тои дедо не е метеролог

Хахахах... не мога да повярвам. "Изберете морето". Тази прогноза ми звучи като виц предвид наводненията по Южното черноморие, в точност Приморско. Това е все едно да кажете на хората да отидат на море, за да ги залее потопа, да се наводнят и да се удавят ! Нещо това лято не ви се сбъдват никак прогнозите за хубаво време, а това е поради простата причина, че валежите са повсевместни, включително по Черноморието- първо Варна, сега и Приморско. Просто признайте, че до този момент лято не е имало, за да не подвеждате хората. На мен лично ми се струва доста притеснителен факта, че в София през януари имаше цяла седмица с максимални температури 20 градуса, а през юли цяла седмица с 25 градуса. Надявам се да не изгубим четирите си сезона !

дедо се жзел много на сириозно мисли си цхе е станал метереолог

Мисля, че е възможно тази година юли да не е горещ както предишните години. И без това такива големи жеги не са типични за нашия умерено континентален климат. Ако все още бг е в тази зона.

Много подвеждаща статия, особено за Приморско, Созопол и района! Писана е само преди два дни!?

За първи път от толкова години през юли не се очакват рекордни горещини от 38-40 и нагоре градуса,за разлика от миналите години(2012),когато в най-горещите ни градове като Русе,Видин и Сандански бяха отбелязани 42-44 градуса на сянка. Според мен сегашният юли месец ще се окаже пълна противоположност на месец юли 2012. Сигурно тази година големите жеги ще се изместят през август,а така както се променя климата нищо чудно и ако през септември отбележим 40 градуса.

лятото тая година ще е през август и септември

След горещото лято,нека има много сняг и вихрушки през зимата и нека има снежни бури

Истински жеги от порядъка на 38-39 градуса се очакват едва към края на месеца.