Времето през следващите дни - постепенно застудяване

Преваляваняита днес и утре постепенно ще отслабват и спират почти навсякъде, но от неделя започва постепенно понижение на температурите.

Обратно в новината

Коментари - Времето през следващите дни - постепенно застудяване | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъжна новина за скиорите! Само до преди два дни, прогнозните модели предвиждаха дълбок циклон над Гърция, в съчетание с високо налягане на север от Балканите. Това разположение на баричните центрове, създава повсеместна валежна зона над България и ниски температури. Днес обаче, моделите се отметнаха и вместо жадувания циклон, ще се настани огромен, бавен, разплут, мазен, гаден, МРАЗЕН антициклон! Това чудовище ще сгъсти и разпространи трайни отвратителни мъгли в ниското и слънце /но и аномално топло време/ в планините. Не само сняг, но и СКРЕЖ няма да има по планините. Не знам вече за коя ли поредна година и /или/ зима тази метеообстановка се повтаря! Валежите по високите планини драстично намаляват през студеното полугодие. Докато тази година например е рекордно валежна за голяма част от страната, то за вр. Мусала сумата е дори под нормалната.

Браво, добра и обстойна прогноза, а и има възможност за писане на коментари. Не знам защо в предните прогнози не можеха да се пишат коментари.

По северното черноморие какви минимуми е очакват?