Преваляванията спират днес, повече слънце - от утре

От утре ще се установи предимно слънчево време, с постепенно повишаващи се от ден на ден температури.

Обратно в новината

Коментари - Преваляванията спират днес, повече слънце - от утре | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един истински /отдавна жадуван/ пролетен ден е днес-17 април!!! Поздравявам всички за хубаво настроение с песента "More than a feeling" на рок-групата BOSTON.

В момента си имаме пролет,та дрънка.Това е пролет-променливо,влажно...на другото му се вика лято.В края на април ще го удари и на лято,спокойно....

rumena, каквото беше времето през първата половина на април, такова в общи линий може да се очаква до края му. Е, с два-три градуса по-топло, но все така неустойчиво. Запомнете едно основно правило в метеорологията! Бързото затопляне на времето през пролетта, след известен период, а може и твърде скоро /типично за сегашната пролет/, води след това до неустойчиво, валежно и хладно време! Това първо. Второ-спомнете си миналогодишния безпрецедентно горещ, сух и продължителен лятно-есенен период или сезон-все едно, от началото на Юни, докъм средата на Ноември! Единствено Декември беше с поднормални температури. В Северозападна и Югоизточна България имаше 60-70 дневни периоди, без регистриран валеж! Какво друго да очакваме сега, освен бързо и мощно преминаване на студени фронтове, почти повсеместни а на места и интензивни валежи / Пловдив-Пазарджик 30-55 литра, на 7-ми и 8-ми април/, студ-снежната граница в Стара планина по този фронт слезна до 800 метра. И пак забележете! Всичко това след топлите дни на 5-ти и 6-ти Април. Казано по народному:"Кога яли и пили-йохохо, кога плащали-що е то? Да, съществува тенденция на затопляне на атмосферата, но винаги ще има обрати и топлинен баланс на времето.

Тази Пролет е ужасна... Баси облачното и хладно време.... В София няма да мине 15 градуса поне още седмица и ще вали честичко

От 10-15 години нямаме хубава пролет. Първо-зимата не фигурира като сезон/с изключение на февруари 2012 и януари 2008/. Тази година какво се случва? Януари и Февруари 15-18-21 градуса. Март първата половина също доста топъл, но от 15-ти до днес, 16-ти април студа ни мори всеки ден. То не бяха циклони, долини, гребени, ветрове като на връх Ботев, снегове, градушки, гръмотевици като през Юни... Такава ШИБАНА пролет-нямам думи! От кога започнахме да се радваме на по дългия ден-хайде, нали Слънцето набира мощ... Беше, преди повече от два месеца-още не сме свалили дебелите си дрехи /излезте с по лека дрешка на 8 градуса и вятър 10-15 м/сек в източна България/. Дърветата почти не са мръднали от средата на Март. Само сливите и върбите. Парното ще си го влачим пет месеца. "ПРОЛЕТ... моя бяла пролет..." Да, тазгодишната наистина беше бяла и съсипа каквото можа.

Какви са очакванията на моделите за втората половина на април?