Седмична прогноза: зимата губи инициативата

През тази седмица атмосферните процеси у нас постепенно губят зимния си характер и се готвят за предпролетна настройка: дори при слаб североизточен пренос, издигащото се Слънце ще повишава дневните температури по начин, невъзможен през декември и януари.

Обратно в новината

Коментари - Седмична прогноза: зимата губи инициативата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един колега топломан в студения форум [ mavrud] koйто спори с Ангата.Ще му кажа,че като не харесва софийския климат,може да го смени с бургаски. По близо е и до Димитровград.В СФ. има четири сезона[все още]

Моля модераторът да не допуска, пребиваването на пингвински тикви и чукчи във форумът и да цапат с помията си по същият начин както оцапаха и х форумът и сега там не е за влизане! Това не е форум на кой какво му се иска, а форум за реалността и мисля , че Иво го е доказал стократно! Пребиваването тук е позитивна емоция, там негативна! Нека си остане така!

Пролетта започва на 21 март !

Леееко подвеждаща прогноза за времето до края на седмицата. Нито един от водещите модели не дава никакво затопляне уикенда, напротив...Тогава ще е пикът на застудяването, започващо четвъртък/петък. Ако 8-13 градуса дневни температури са олицитворението на нечии желания е едно, реалността за момента-съвсем друга. А тя е почти масови отрицателни минимуми и дневни около и малко над 0 за края на седмицата. Дали ще стане така, е друг въпрос, но прогнозираното тук от днес затопляне уикенда си е направо шаманско...

Ти май си същия с минус 20-те за 17то число и снеговете - първо за след Коледа, дето НИМХ даде студ и се НАСРА, после - за снеговете през януари, дето останаха в зимоманските тикви(ако не броим 1 път по 2 сантима). Няма да коментирам и хваля сайта, защото аз знам защо го чета. Но един въпрос към теб: след като си толкова добър, защо не се регистрираш и да дадеш точната си прогноза, за да сравним реализацията и 7 дена напред с тази на тоя сайт. А да папагалства модели и да се крие зад анонимността си - всеки страхливец умее.

От петък събота температурите тръгват надолу.Максималните едва ли ще преминават 5-7 градуса,а минималните доста под 0-лата.Какъв край на зимата :).

Още е февруари, а е пролетно вече. Лошо. Миналата година лятото беше невероятно сухо и горещо, ако и тази е така, а щяло да бъде и по-зле дори, лошо. Тази зима де факто сериозен, дебел сняг в София не падна. Дано лятото не е така пустинно като миналото, уби всякаква зеленина.

никой не казва предварителните прогнози за април и май,доколкото знам от други места са за студени месеци.което явно ще компенсира липсата на зима.

Бегай Чукча, във х форумът там ги питай как се познава прогноза за след три месеца и кво значи студен месец април и май???Минус 5 или 15 градуса!! Айде бегом пингвин!

Преди десетина дни имаше статия в тоя форум, където беше аргументирано обяснено защо хладно лято е малко вероятно. Дебилът едва ли я е чел. 11-годишните друг им плаЩА парното и тока, а хлябът не е от нивата, а от "Кауфланд" и "Била". Затова не очаквай разум у дебилен ученик предучилищна възраст.

Не. Юли месец ще вали сняг, за да компенсира кухините в тиквите на кретенчетата, които искат студ до дупка, а нали тати им плаща парното - какво им дреме.

А така!! Да поясня отново за пингвините, средната температура за април е 20 градуса, студен значи аномалия от градус два средно надолу, тоест 17-18 усреднено не за навсякъде! Това как ти се струва чукча! Сняг нали!!!

Явно тази година, Пролетта ще дойде по-рано.

Мерси за предпролетната прогноза. Следя прогнозите за времето и от други места, но на този сайт най-много ми харесват анализите!

Това няма да доведе до нищо добро. По-скоро можем да очакваме + 50 градуса през лятото, а й самото лято ще е още по-дълго от изминалото. Според мен идва и страшна суша, която ще ни остави без вода. Вие решете - дали да се радвате, че няма зима, или да плачете, че в големите летни жеги няма да имате вода, с която да се разхладите ... Аз съм сигурен, че тази година ще е още по- топла и ще видите, колко по-рано ще започне сухото време. Според прогнозите още от Април ще спре да вали, а представяте ли си тази суша да продължи до Ноември, като изминалата 2012-та ... Обобщение: Сушата започва по-рано и завършва по късно, а вода няма - сами си правете извод ! ...

Напротив ,ВОДА има навсякъде в България ,за справка всички реки и язовири са пълни,има голяма адекватна почвена влага а и се очакват още много валежи от правилното агрегатно състояние дъжд.Суша НЯМА да има ,природата си знае работата,не давайте прогнози без никакво покритие ,не е сериозно........

Е то по тая логика, миналата зиам като беше -20 лятото трябваше да е хладно, а то си беше бомба ;)

Времето не зависи от нас като цяло и затова няма особен смисъл то да е определящо за настроението ни, освен ако човек не се радва на всякакво време,били те основните предпочитания на човека за лято или зима. Радвайте се на времето, когато ви харесва, но когато не е любимият тип време няма смисъл да тъгувате, защото ние не го контролираме !

Честит рожден ден,макар и нса патерица на г-н Иво Некитов.Дано не се сбъдне прогнозата за диворастящи палми в Софийското поле.