През следващите няколко  дни  времето ще остане неустойчиво.

Омръзналият на всички период с нестабилна атмосфера и чести краткотрайни валежи с гръмотевици приключва, поне за няколко дни, в края на седмицата.

Днес ще бъде неустойчиво. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има над западните и югозападни райони, включително в района на София. В Източна България  и  по-голямата част от централните части ще остане предимно слънчево или  с купеста облачност,  но почти без валежи.

Температурите ще бъдат от 22 до 27 градуса.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има в западните и централни райони. На места ще паднат и градушки.

Температурите ще останат почти без промяна, от 21 до 27, 28 градуса.

В четвъртък превалявания ще има над западните части, в североизточните райони и около Стара планина, а в петък - в източната половина на страната  и в планините.

Температурите ще бъдат от 11 до 17 градуса сутрин и от 22 до 29 градуса през деня.

В събота превалявания с гръмотевици, бури и градушки ще има в централните и източни райони, а от запад ще започне бавен процес на постепенно стабилизиране на атмосферата.

Според предварителните прогнози, в неделя превалявания ще има на по-малко места, а понеделник и вторник в низините ще бъде предимно слънчево и почти сухо, като малка вероятност за краткотрайни валежи  с локален характер остава само  над отделни планински  райони.

Подробности и уточнения за този процес очаквайте в следващите дни.