Днес преди обяд все още на места в Източна България ще превалява слаб дъжд, но и там валежите ще спрат, а около обяд и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 15 и 20 градуса, в София около 15°.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на места в масивите от източната половина от страната ще има валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра около 3°.

През нощта срещу понеделник от запад ще започне увеличение на облачността.

Новата седмица ще започне с валежи и силен вятър, съобщава БНТ.

В понеделник ще е все още топло, но вечерта и през нощта срещу вторник температурите бързо ще се понижат и ще започнат валежи от дъжд, на места с гръмотевици.

Във вторник ще бъде сравнително студено и ветровито, в отделни райони със слаби валежи, предимно от дъжд, но в планинските и североизточните райони е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Още днес обаче мартенското време напомни за капризната си природа. 

Тази сутрин, към 7 часа, 10 минути валя силна градушка", написа жителка на село Малко градище, Хасковско, до синоптиците от Meteo Balkans. "Всичко е побеляло. Не от сняг, а от градушка...", разказва Никол Георгиева-Атанасова.