Снежни блокади парализираха Гърция и Турция, ураганни ветрове връхлетяха Хърватска. С една дума - зимата влиза в правата си на Балканите.

Ураганните ветрове по адриатическото крайбрежие на Хърватия ще продължат и утре. Напълно затворен за движение е пътят между Масленица и град Затон Обровачки. По редица други пътища максималната разрешена скорост е 60 километра в час, забранено е движението на двуетажни автобуси и камиони с ремаркета. Настилките са мокри и хлъзгави, особено по мостове и виадукти. Силата на стихията изпитаха в град Задар.

Студеният фронт в Хърватия ще продължи до неделя.

Ниски температури сковаха и източна Турция. Обилен сняг затрудни движението в градовете Ерзурум и Ерзинджан. Затворени са пътищата при около 360 населени места. Замръзна и езерото при град Кайсери.

Интензивни снеговалежи днес и утре и в много райони на Гърция, включително Гръцка Македония, Янина, Трикала и Лариса. Сняг идва в Солун, и дори в северните предградия на столицата Атина. Няколко градуса под нулата ще бъде през нощта в петък и събота в централна и северна Гърция. Прогнозите са за дъжд и бури в централната и южната част на страната и в Йонийско и Егейско море.