Зимата настъпва на Балканите

Сняг, студени ураганни ветрове, минусови температури и замръзнали пътища тормозят страните на полуострова

Обратно в новината

Коментари - Зимата настъпва на Балканите | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в Ямбол е пролет.

са ми тииит....нали коментара.. Хаха , що бе мамини сладки...кой ще ви се скара....

До журналиста. Не е Лариса а Лерин. Намира се не в гръцка Македония а в Егейска Македония. Знаеш ли защо името днес е Лариса, и низ какъв ад са минали жителите му, които не са били гърци, и са били мнозинство? Чукча писател, не читател. Жалко.

Никакъв Лерин не е, ами си е Лариса! Щом се говори за Трикала и Йоанина няма логика да намесват Лерин който е на 200 км. Пътувал съм през зимата по отсечката Лариса Трикала Калабака Йоанина преди да направят магистралата. При обилен снеговалеж трупа над 2 метра сняг, пътя е ужасен въпреки, че чистят непрекъснато. Не е за вярване, че в Гърция може да има толкова много сняг.

Лерин сега се казва Флорина, Лариса е съвсем друг град на юг в Тесалия (близо до Трикала, Карддица и Волос). Изцяло гръцки е Лариса (пак с уговорката, не знам колко куцовласи всъщност има там, които не са баш гърци), докато Лерин е (бил) български. Прапрабаба ми пък е от Острово (сега Арниса), имам далечни братовчеди от с. Баница (сега със смешното гръчко име Веви), топонимията на Егейска Македония ми е сравнително ясна!

Искам глобално затоплянеееее.

Тъп си колкото Тръмп!

А ти си по тъп и от Тръмп, защото ти липсва и грам чувство за хумор, човека се майтапи, но тъпанарите не вдяват!!!

А през зимата това нещо... неочаквано ли е:)))??? Питам само, де:)))!!!

Какво е това изречение в новинарска статия "С една дума - зимата влиза в правата си на Балканите."?

Апокалипсис! Поне 8-9 см сняг ще има. Може и да стане минус 7-8 градуса!

Да, Зима е!

то като няма нови и и времето е новина, вече е абсурдно да коментираме какво ще бъде времето, колко е студено, как е студено, защо е студено и то през зимата