Бобрите влияят на климата

С изграждането на многобройни вирове по реките, гризачите влияели на климата.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тези учене на хранилка са много опасни за дивия живот! Бобрите са полезни с язовирите си защото създават екосистема и задържат вода и поят околните гори!!

Deus Vult

Така е! Бобрите са виновни за климатичните аномалии и глобалното затопляне, не човека!

... а бобрите станаха видри ;)

Влиянието им върху климата на всички бобри на цялата земя заедно е сигурно по-малко от колкото на един единствен автомобил-смешна работа! Хората толкова сме се размножили, че не остава никакво местообитание за останалият животински и растителен свят.

Абе и аз като пръдна влияя на климата. Пък като се съберем с авери и като се намааме с боби със зеле, малей тогава на местно ниво какво изменение на климата и атмосферата правим. Айде стига глупости!

Голяма тъпотия е това иследване. Явно не само в България има псевдоучени, които нищо полезно не правят. Но получават щедро финансиране от държавата и еврофондовете. Макар в БАН да има и качествени хора, смятам, че е пълен с малоумници. Сега разбирам, че в Норвегия и в света е същото. В Европа имало 1 млн. бобри и те били причина за глобалното затопляне. Ами над 500 млн. хора в Европа и над 250 млн. автомобила. По-малка причина ли са за климатичните промени от бобрите? Тези псевдоучени да вземат да сравнят въглерода, който изхвърля в атмосферата един автомоби и един човек годишно. С въглеродното „замърсяване“ на един бобър за една година. Тези "учени" от Хелзинки трябва да им се забрани доживот да са „учени“ и да преподават глупостите си. Природата милиони години се е саморегулирала, решавал проблемите си и уцеляла, без помоща дори и на един учен професор или университет. Докато ние хората поради алчност за някакви си 100 години прецакахме всичко. Унищожихме дома си в който живеем. И сега няма къде да отидем. А няколко малоумници имащи се за учени се опитват да прехвърлят нашата вина на невинните животинки.

Ами бобъра не е от фффчера,аланкоолу!!!!!

В публикацията не е разкрита напълно темата с езерните езера.

Задължително трябва да се наблегне на тази тема ;)

Що на снимката към статията за бобрите сте турили видра бе?!!!

Това на снимката е толкова бобър, колкото аз съм камила.

Като за камила имаш добър правопис ;)))

Така и подозирах, че за промените в климата са виновни бобрите и лалугерите, а не димовете от моята фабрика!

Колко още тъпотии ще се напишат,за да се оправдае човешката намеса върху климата?