Глобалното затопляне - истина или мит, 1 част

Авторитетният Уошингтън Поуст публикува преди няколко дни резултатите от проверката на анкета, направена преди 3 години сред голям брой учени-специалисти в различни сфери на човешкото познание.

Обратно в новината

Коментари - Глобалното затопляне - истина или мит, 1 част | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проверете ,че на планетите от слънчевата система през последните 10години се измерват температури с +0,3о С по високи , което говори за някаква Слънчева или друга температурна активност.За планетата Земя този ръст е на половина около 1,5О С по причина на ръст на въглеродния диоксид в атмосферата по причина на вулканична и човешка дейност. 1.Не може да се твърди ,че човешката дейност е единствената причина за ръста на въглеродния диоксид в атмосферата (вулкани , горски пожари фотосинтеза и др ,как ще ги спрете).Ако сте толкова голям враг на въглеродния диоксид в атмосферата опитайте да живеете няколко часа със синтетичен въздух без въглероден диоксид ( преди това си направете завещанието). 2. Въглеродния диоксид в атмосферата довежда до намаляване на ефекта на слънчевата активност , ако не го знаете прочетете нещичко поне за това. Това е причината Земята да повишава по- бавно средногодишната си температура в сравнение с останалите планети в близост до нашата. Приказки за парников ефект върху открити площи са пълна глупост, ако не вярвате опитайте да направите подобен модел в парник с отворена врата.

...опитайте да направите подобен модел в парник с отворена врата... Добре де, но Земята не е с отворена врата, нали атмосферата заформя парника? Къде е отворената врата, мля, обясни.

нещо такова ще да е отворената врата.