Колко ценно за градската среда е едно улично дърво?

Приносът на едно-единствено голямо улично дърво за градската екосистема е неоценимо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо си е безценно. Иначе къде кученцето ми ще повдига краче? Досега го правеше върху обувките на този, когото хареса, значи има напредък. Абе, изроди, изпоизсекохте и разпродадохте де що имаше гори заради келепиреца, сега ми пробутвате някакви псевдостатийки за опазвания и отговорности......Да ви кажа ли как се изсичаше гората над Велинград и как се изравяха и товареха с каруците чимовете с торф от брега на язовир Батак за продан в гръчко? Докато не отмрете по естествен път, явно няма да има развитие по въпроса.

В Кюстендил от няколко месеца секат вековни дървета като дърводобивен район в Коми!Каква среда,какви пет лева.Да живее атлантическия дърводобив у 5G мрежата на които клетите дървета пречат...

Безспорно добре е да има дървета в градската среда. В София има и града е доста озеленен. Бих казал проблема е с поддържането. Дърветата трябва да се кастрят а това е неимеверно трудно и опасно - паркирани автомобили, много и стари и нови проводници и кабели. Виждам непрекъснато дървета с прекомерно развити клони и това сигурно е проблем за гражданите а и за общинските власти.

lCAK

Дано не са от този вид, за които си мисля.Правят едни лепливи топки пълни с мухи и листата им падат 365 дни/не е грешка/.Аз съм за засаждането на дървета и цели горски масиви , но с хубави видове подбрани от истински специалисти.

гледна точка на урбанистиката дърветата имат огромно значение. Но дърветата са по принцип от огромна важност където и да се намират. Аз лично не бях засаждал дърво до 35 годишна възраст.. сега се стремя да засаждам поне по 2-3 всяка година. Мисля, че ако всеки човек в България допринася по някакъв начин за природата държавата ни ще се промени към по-добро буквално за няколко години - и не говоря само икономически, но и във всички посоки.. Просто у нас царува максимата: "какво значение има като след мен ще дойде някой дебил и ще го отсече" Това мислене ни пречи да подобрим собствената си среда.. ще дам пример: На бившата ми работа точно в Англия бях тогава (барман в заведение) след забраната за пушене на клиентите трябваше да излизат и пушат навън.. Бяхме сложили пепелници но въпреки това много хора си хвърляха фасовете на земята.. Аз се бях решил всяка сутрин чинно да ги измитам до последния и за вечерта да е винаги абсолютно чисто.. Ами моите наблюдения бяха, че за около 3 месеца изхвърляните фасове намаляха с 80% - хората започнаха да използват пепелниците. Това е.. бъдете здрави.

Има една много хубава поговорка. Един камък на пътя може да има и на хубави намерения, но пречи и трябва да се махне.

Бил съм във Великобритания. Много ми хареса тяхната политика на озеленяване. Но на критикарите искам да кажа, че там всички въпроси се решават системно. Озеленяването е подсистема на голямата система урбанизация

По същество статията е смислена ... Ама е писана за UK ... какво ме интересува градската среда в UK (освен ако не съм озеленител или урбанист)?!?