17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То щото покрай нефтените кладенци и рафинерии всичко е "цветя и рози"! Всеки може да мине покрай откраднатата от рашките рафинерия в Бургас и да се наслади на миризмата и чистия въздух!

Напротив, въпросът, че няма смисъл от декарбонизацията си седи, и ще става все по-неудобен. Колкото повече напредва времето, толкова по-ясно се вижда, че цялата паника около глобалното "затопляне" е просто бизнес. Климатичните "модели" дават прогнози, завишени до над 300%, което ги прави чисто и просто ненаучни.

а също така всеки може да прочете тролските ти тъпнчщини и да се наслади на тъпотията ти тролска

Разбрахте ли защо САЩ влязоха в Афганистан преди 20 години? Литиеви залежи на границата с Китай. Хероинът е само бонус.

ето затова руснаците продават на всеки който не иска нито нефт нито бензин нито дизел кеф ми газ.... екологична газ която всеки може да купува и да използва както промишлеността в така и транспортните средства па евро педали И лудите говеда от кочината Америка нека да обясняват за зелена енергия докато замърсяват целия свят своите шитни! пе дебилните евро дебилни fucking козяци да вземе да ни обясни откъде идва цялото това електричество за зареждането на електромобилите не не идва от вятърни мелници или соларни бани аз идва точно от електроцентрали захранваи основно с мазут газ ядрена енергетика и ВЕЦ ове.

истниски горд селски бек /тракторист, американо филски табилан

Това, че става все по-топло може да се види с просто око. Когато бях на 10 всяка година имаше месеци наред поне полувин метър сняг. Сега има години когато дори не вали сняг. Затоплянето е исторически факт. Колко голяма е ролята на човека в това е въпрос на гледна точка. Това не означава че съм съгласен с начина по-който се налагат политически ограничения на хората. Но каквото и да си говорим, всички можем да помогнем за чиста околна среда. Всеки човек, всяка фирма и всяка държава може да намали доброволно замърсяването си и то с много, ако просто положи повече усилия в ежедневието си.

Това е принудителна модернизация. Ако не се принудят хората да минат на ток никой няма да се откаже от дизела и бензина. Навремето хората са били против трамваите и са се плашели от тях... ако няма натиск човечеството щеше да е още на коне. Проблемът е, че още няма чисти технологии и сега може да се постигне обратен ефект и замърсяването да се увеличи рязко, макар и от други замърсители.

Замърсяването е по-голям проблем от глобалното затопляне.....замърсиш ли земята с тежки метали това няма почистване...и земята не може да се използва ....замърсиш ли океаните това няма почистване....дори и да има глобално затопляне...както си е имало преди и без да има хора...това е превърнато в бизнес......а в борбата с замърсяването няма бизнес...там няма пари...какво не могат да бъдат забранени найлоновите торбички ли... Така че ....ето колко години лаеха че озоновата дупка ще ни погуби...и изведнъж тя се затвори...и никой не може да казже защо се затвори...замърсяването на въздуха не е намаляло...но тя се затвори!!!

найлон муск целия в кафево с неговите "еко-тесли"...

"....литий - основната суровина за акумулаторите". Ама наистинали някой си мисли, че литият е ОСНОВНАТА суровина в акумулаторите? Те се наричат литиево-йонни, но литият в една такава батерия е около 3%. Да, ТРИ процента. Не 30! Основната част от батерията са анодът и катодът. Анодите са графитни, а катодите - метални (никел, манган, желязо, алуминий, кобалт и техни комбинации в зависимост от точната "химия"). Но да се говори, че литият е ОСНОВНА суровина е най-малкото подвеждащо. Всъщност това си е чиста манипулация.

Принудителна модернизация, казваш. Принудително ни модернизираха през 90-те, като всички опаковки станаха полиетилен и PVC. Сега, отново принудително, ще ни модернизират да се върнем към хартия, стъкло и метал. Преди 30 години принудително ни модернизираха всяко семейство да има по два автомобила. Сега принудително ще ни модернизират да слезем от автомобилите. И, за тези модерните, знаеш ли, че те до рпеди 15 години предлагаха данъчни облекчения за дизелови леки автомобили, спрямо бензиновите? Да, за Франция, Германия и Великобритания пиша! Сега същите реват срещу собствените си дизели. Изобщо, темата с екологията е дъвка, която се дъвзе от всеки и вече е придобила отвратителен вкус. А резултатът е, че само се плюнчим повече, но ароматът става все по-гаден.

Инженерно си прав, но финансово те са прави.

И това не е вярно. Основната цена в батерията НЕ е на лития, а на металите, от които е направен катода, както и цената за технологичната обработка на анода и катода. Птролното лоби просто си поръчва изсмукани от пръстите статии.

А "мръсната тайна" на самата статия е че е платена от петро-лобито Тоя парцал даже няма и автор тук Литиевите батерии вече се рециклират напълно и лития се използва повторно

Литиевите батерии вече МОЖЕ да се рециклират. Една дума, ама прави разлика. В момента, цената на един тон литиев карбонат, на основата на изкопан и пречистен литий и с параметри, изисквани за производство на батерии е 7900-8000USD за тон. Цената на същия продукт, но ако литият е рециклиран, отива на 10200-10400USD за тон. Разликата от почти 2500USD на тон не е за пренебгрегване и рециклирането, още години напред, ще бъде нерентабилно. Ако пък се рециклира "по заповед отгоре", то това директно ще означава, че ще бъде наложен някакъв нов всеобщ еко-данък, който директо ще бърка в джоба на всички (освен на производителите).

E този 'парцал' не повдига и въпроса за пререботването на технологичните съоръжения и старите автомоби, колко ще струва и колко замърсяване ще генерира.

Абе разбирачи еколози, що не пишете за смяната на магнитните полюсите, която е започнала. Извесно е че при предишните смени местата на полюсите са настъпвали природни катаклизми. Та сега ми кажете как ще повлиае зелената енергия на катаклизмите породени от смяната на полюсите?

Чалгари и хай-тек!

токът в акумулаторите се дължи на миграцията на литиевите йони от единия извод към другия. Така че без литий няма да има ток в самия акумулатор, тоест и във външната верига също

хипотетично, Земята се превръща в ледена топка. Случвало се е между другото

Полюсите ще се сменят по 3 пъти на ден заради тия електирчески автоможили Но това се решава като си сложиш шапка от алуминий Айде

Само Лада! И Путкин!

Колко човека са чували за циклите на Миленкович или те не са политкоректни към днешна дата?

Добиването на литий може да бъде и доста по-чисто, но по-мръсно от въглищата няма. Трябва всички ТЕЦ-ове на въглища или да се преоборудват за работа на ГАЗ или да се спрат! Това е смърт и за хората и за природата! Ние имахме 20 години да направим това, познайте дали някой уравляващ до сега е направил нещо по въпроса. Също за, АЕЦ Белене, разширение на АЕЦ Колудуй и тнт. реални въпроси от естеството на националната сигурност се бавят в годините и накрая ще останем от два стола та на земята. Построихме за 3 милиарда една руска тръба без ценова обосновка която ще се изплати за има-няма 40-50 години, евентуално ако има кой да ползва тогава още газ и това направихме в енергетиката последните 20 години. Бъдещето е във ВЕИ микроцентралите - допълващи се вятърни, слънчеви и водни електроцентрали и батерии за балансиране на товара. Това правят сега на запад защото е най-евтино и най-целесъобразно, а ние още мислим дали ще строим АЕЦ на цената на десетки подобни централи или не.