Правилата на ООН за корабоплаването предизвикаха буря от критики заради емисиите

Мнозина ръководители в сектора корабоплаване са изтъкнали различни слабости в правилата на световната организация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами зелена сделка

Много коментари,ей българина всичко знае.Последните 20 години всички пасажерски кораби и товарни такива са с двигатели електровози.С нулеви емисии,както електрическите автомобили.Само агрегатите са дизилови,но с много подобрения наистина за да не замърсяват.Допълнително всички такива кораби имат оптична система регистрираща концентрацията на изгорелите газове,има изисквания които са доста строги и морските лица знаят за какво става дума. И въпреки това,замърсяване има,не е без хич.

Кои а всички кораби, цитирани от тебе.Нещо на сериозно си се взел да сравняваш теслата с контейнеровоз. Колко време си работила на пасажер драга. Да кажеш когато почне голямата ялпа как се регулират оборотите на корабният вал! агрегатите с какво работят, колко трябва да изгорят за да докарат 7 000Kw само за ход на кораба

Тази престижна някога, а днес само доходна професия, може би след 10тина години ще бъде заместена от кораби дронове. И там някъде пъпчиви тинейджъри ще си карят корабите като Playstation. И сигурно ще има някой друг самотник, който да се вози и да прави нещо, което не може да се прави дистанционно. Дано греша, но както гледам всичко върви към филма "Двойника"

_stankow

Какво стана с "автономните коли" ? Нещо ? Не се чуват. А да се управлява кораб е сто пъти по-сложно и по-отговорно !

Транспортната ефективност по море е недостижимо висока от останалите видове транспорт. Щом пипат там а не садят дървета значи става въпрос за дране.

Не е ООН ами е IMO бе да ви уважа в неграмотните журналя бе!!! Ебаси простотията !!!

Нет ООН, нет проблема!

кога ще я разтурят тая безмислена организация

Дебилното ООН нещо да каже за стотиците хиляди полети на ден, самолетите да не би да летят без да замърсяват?

Не разбрах??? Танкерите за насипни товари??? Ко е туй нещо?

същото като танкер за течни товари,само че съвсем различно;)Все пак балкер не е много популярна дума във фейсбук и тикток,но се очаква поне пишещите по темата да я знаят;)

Бълкер, како!

Оctavius

А хората, които знаят Български език, и познават материята, знаят, че има и съвсем разбираем Български термин : "кораб за генерални товари". Ама на, явно само не-морски лица пишат тук, и то с афинитет към английския език. "Бълкер"... е баба Ви :)

"кораб за генерални товари" е много разбираемо.... генерални.... кораб за насипни товари по-скоро.