Арктическите ”гмурци” - лебедовата песен на зимата

В края на тази и началото на следващата седмица ще станем свидетели на поредица от 2 или 3 бързоподвижни циклона, спускащи се от Арктика към Източна Европа и Средна Азия.

Обратно в новината

Коментари - Арктическите ”гмурци” - лебедовата песен на зимата | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново благодаря за подробния и задълбочен анализ на атмосферните условия!

Отново се увличате и подценявате тези гмуркания. Края на февруари и до 2-3 март зимата не е чак толкова слаба. Ако беше след 15 март ОК, но сега малко преувеличавате със сила на слънцето и другите фактори. Факт е обаче, че тази зима няма никаква сила и отива в графа посредствена и най-вероятно тези гмуркания ще са много по-леки от нормалното :)

Т.е. подценяват, ама ще е по-слабо от обикновеното? Любопитно, кое е "обикновеното" и след като явно ще е умряла работа, как я подценяват? : ))) При това "пак". След като цяла зима са я подценявали, а зимата си се оказа никаква, значи подценяването е било правилния подход или просто точната преценка на сайта. : ))

Няма как да има точна преценка месеци , дори седмици преди да се случи нещо :) Г-н Некитов е много начетен и аргументиран, но понякога се увлича във виждането на бъдещето, отколкото правене на прогноза в реален срок от максимум 7-10 дни. На всички ни се иска да идва пролетта, ама от 8ми февруари се почна със силата на слънцето и предпролетна динамика , което е непрофесионално и показва необективност, след като всички знаем, че преди средата на март всичко е възможно и февруари е твърде рано да се бием в гърдите, че пролетта е дошла.

Както винаги на висота: и като анализ, и като прогноза и като стил. Успешна седмица!