Сняг и виелици от утре

Процесът на проникване на студен въздух от североизток вече започна в Северна България. От утре до средата на следващата седмица времето ще бъде типично зимно.

Обратно в новината

Коментари - Сняг и виелици от утре | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на иво прогнозите пак клеканаха,справка може да се направи. сеха плюещите пясък да започнат да пишат. :)))

е за това в България не е добре да има сняг, от Враца съм и главен път Е-79 е целия в сняг един снегорин не минал вече 2-ри ден, а като добавим че и 80% от града е разкопан зареди Водния цикъл и преминаването става мисия невъзможно

В Плевен има 22 см сняг и вали обилно.Има лек ветрец,чудесно време и чист въздух.

За повече от 24 часа валеж в Монтана сме на едва 10 см. снежна покривка. Валежите започнаха в ранните часове на събота и са особено слаби. Жалко е, че ни залъгват с прогнозите си и кодовете, които нямаха никаква сила при нас... Днес вали повече без код, отколкото вчера - с 'оранжев' такъв, което показва некомпетентността на някои метеоролози!

Във Враца снеговалежът спря в 12 часа. "Натрупа" "оранжевите" 10 см.! Много шум и окрекване за малко сняг, - 5 градуса и лек източен ветрец. Е, вече и това се отбелязва с код оранжев и предупреждение за "опасно време" и "неблагоприятни метеорологични явления" ...

В Русе времето още вчера вечерта се влоши-заваля дъжд и се образува поледица,а сега има силни снежни виелици и преспите на места вече достигат поне 20 см.

заваля този дългоочакван сняг и да от вътре е хубаво бяло, чисто да го гледаш, ама навънка ни снегорин и ми се иска да идва по-бързо пролетта.

Тази сутрин Монтана е бяла с около 5 см. снежна покривка (по мои преценки), но очаквам до утре да са поне 35...

Ако знаете какъв студен вятър духа във Плевен и вали сняг.

25 януари е точката на пречупване между топлото и зимното време. На тази дата точно преди 2 години относително топлата и безснежна дотогава зима отстъпи място на рекорден студ и сняг, невиждани от години. Доколкото виждам и сега има съвпадение в датата, на която студената арктична въздушна маса нахлува в България от североизток. На 25 януари 2012 г. този процес започна по същия или сходен начин като сегашната обстановка и продължи до края на февруари. Въпросът ми към синоптика е, дали и тази година сценарият ще се повтори като този от 2012 година ? Ще има ли също толкова студ и сняг за повече от месец, или само съвпадението в датата на началото на това застудяване ще ни напомни за суровата зима отпреди 2 години и след това пак ще се затопли ? С две думи, има ли ги условията да очакваме такава зима ?

Въпрос на шесто чувство - нека да заложим на по-продължителен период на нормално студено зимно време, т.е. до края на февруари с отрицателни средномесечни температури!

Не знам ти от кой град или от кое село си, ама ние в Монтана чакаме втори сняг, уви - още го няма!!

Добромире, в тази част на Балканския полуостров вали по-малко от преди, а е било едно от най-влажните места в България!!!

Зимата най-после се сети да дойде.А честит ви първи сняг за тази година,ако все още не е завалял при вас!

Аз не мога да разбера нещо: Съобщава се, че в северна България ще завали сняг още тази нощ, а утре ще си превалява цял ден такъв, освен на юг и на изток. Защо заедно с това се уведомява в някои сайтове, че ще побелеем в нощта срещу неделя? Снегът над северозападна България няма ли да образува снежна покривка до утре?!

На кой му пука,бе пич!

Дано студът е за малко, ще следя информацията в сайта!

От две години все така при средиземноморски циклони: "Интензивни снеговалежи ще има в североизточните райони, Родопите и Югоизточна България. Ще се образуват преспи и навявания. В западните райони преваляванията ще бъдат значително по-слаби". В СЗ България валежите намаляват драстично!

Айде зиморничавите,отлитайте на юг и се върнете след 2 месеца.Зимата се завръща ударно.Голем кеф. Руменче,да не припаднеш само.Без драми,моля те.Гушкай радиаторчето и не излизай навън следващите 5 дни.

След няколко дена времето пак ще е топло с наднулеви температури. Иначе вместо да гледаш снега и вятъра от прозореца, си разпъни една палатка за да можеш да му се насладиш изцяло. Хайде по-бързо, че след една седмица няма да има и помен от него.

Амиии, бъркаш са!! Ще има - по купчините - колкото щеш!

Ще му се насладим,то е ясно.А вие скърцайте със зъбки и се надявайте да се затопли по-скоро.А,и в сряда идва второ снежно циклонче.Голям кеф,а.

Румен'та 100% е омрънкала света вече! Така й се пада.

Ох,да идва този сняг.Искам го дебел...боже каква еротика.

Чакам го тоя сняг, че вече не мога да спя!

Ако си по Черноморието или в южна България ще го дочакаш, ама чак другата зима :))) Белия вятър ще прогони студа далееееко на север ;)

За щастие съм от Монтана...

А Черният?? А Синият?? Те какво ще направят :D :D :D

Белият вятър... Чалгънът... Ех, мечти, мечти... Ще ти се наложи да бягаш... до Сяр, ако не и до Солун... Само гледай пороят да не те отнесе при Като Пороя!

Най-накрая.

100+ thumbs up. Кеф ти сноуборд, кеф ти ски, кеф ти свинско с винско, а навън да вали:):) И най-важното - почвата баавно и сигурно ще си попълни запасите от влага, а така ще има и за язовирите, и за пролетта да се топи. Блаженство!

Акумулаторът да ти падне! Дизелът ти да не запали! Висулка да падне върху главата ти! Да се нуждаеш да пристигнеш за важна среща навреме, а да чакаш в задръстване заради непочистен сняг! Да не можеш да отидеш на разходка до любимите си места, защото са затрупани от сняг! Да трябва да даваш много пари, за да упражняваш любимите си летни спортове на закрито в някой "балон"! И т.н, и т.н. Замислял ли си се изобщо за отрицателните аспекти на зимата върху ежедневието?