В следобедните часове облачността  ще се увеличава и след обяд ще започнат слаби превалявания от дъжд, в северозападните райони - от леден дъжд и сняг. Температурите до края на деня южно от Стара планина ще бъдат от 4 до 9 градуса, в Дунавската равнина - между минус 2 и плюс 3. 

Температурите към този час са от малко под минус един градус по поречието на река Дунав до 6-7 градуса в Сандански и Бургаско. 

През нощта и утре валежите ще се усилват и ще обхващат по-голямата част от страната. Освен в Северозападна България все още ще бъдат от дъжд. Възможни са неблагоприятни явления като поледици и  обледеняване на повърхностите на дърветата и проводниците.  От северозапад преваляванията ще преминават в сняг, като през нощта срещу неделя ще преминат в сняг над по-голямата част от страната, освен в централните и източни части от Горнотракийската низина и по Черноморието.

В неделя обстановката над страната ще се усложнява още повече. Ще вали над цялата страна, като интензивни снеговалежи ще има е североизточните райони, Родопите и Югоизточна България. Ще се образуват преспи и навявания. В западните райони преваляванията ще бъдат значително по-слаби.Ще бъде студено и през деня температурите ще останат отрицателни в по-голямата част от страната, от минус 5 до плюс 1 градуса.

 В понеделник преваляванията ще спират в западните и южни райони, но  на североизток и следобед все още ще превалява сняг. Облачността ще остане значителна. Ще бъде студено, с минимални температури от минус 9 до минус 4, на места в Северна България и котловините - до минус 10, минус 12 градуса. Студено ще остане и денем, с максимални температури от минус 4 до плюс 2 градуса. 

Във вторник ще остане студено и по-често със значителна облачност. Привечер над югозападните райони ще започнат нови превалявания от сняг, които през нощта и в сряда ще обхванат Южна и Източна България, но според моментните сценарии в сряда ще спират - в следобедните часове почти навсякъде. Минималните температури ще са без промяна, а дневните ще бъдат в интервала от минус 2 на север до плюс 3 в крайните южни райони.

В четвъртък преносът на въздушни маси във височина ще се ориентира от юг и температурите ще започнат бавно да се повишават. Очаквайте актуалните ни прогнози в следващите ччасове и дни: обстановката ще бъде сложна и динамиччна, а vremeto.dir.bg  ще ви уведомява веднага за промените.