Уволниха британски банкер, усъмнил се в глобалното затопляне

Своеобразният "лов на вещици" не засилва аргументите в полза на изменението на климата, а по-скоро налива вода в мелниците на конспиративни теории

Обратно в новината

Коментари - Уволниха британски банкер, усъмнил се в глобалното затопляне | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банка hsbc не е банка, а китайска кочина и уволненията и издевателствата в/у клиенти са стандартна практика! Този случай е потвърждение за НАСИЛСТВЕНО склоняване към съгласие! Fuck ‘em! Събудете се, примати!

Свободата на словото е само сянка

Свободата на словото е за масата хора. От позицията на управленските нива свободата на словото може да доведе до негативни последствия. За това никой не го преследва като човек, а изказаното мнение е санкционирано като мнение на мениджър на институция. Трябва да можем да правим ралзика. Институцията има друг статут от свободните граждани. Това са ралзични неща. Тук става дума за голяма финансова институция, която управлява милиардни парични потоци и с това става проводник на политики. Ако това се прави по ненаучен начин, а по начин, който погазва жизнено важни за обществото факти, това би следвало да се вземе в ръце. Затоплянето е факт, факт е, че никога в историята не е имало толкова бързо затопляне, което говори ясно, че не е природна девиация, а изкуствен процес, следствие на човешка дейност. Което пък автомачтично означава, че ако не се еземат мерки, съвсем скоро ще надвиши природните пикове и ще влезе в особено опасна за човечеството зона. Става дума за изхранването, за горешината и т.н. Има граници, от които ако се излезе, всичко лошо би се случило много по-бързо, отколкото човечеството тогава ще може да реагира.

В един от редките проблясъци на самостоятелна мисъл, главния климатолог Байдън, известен още като Брандън ни уведоми:"Ние избрахме истината пред фактите". Когато някой монополизира истината, с цел да предпази по-простите си другари от конспирации и заблуди, обикновено се получава фашизъм.

Само да питам от коя история? Например като върнеш малко назад и видиш, че заради прекомерното ниво на кислород атмосферата буквално е горяла ? Или пък тропическата жега по времето на динозаврите - сигурно от дизелите дет са карали е било....

Англосаксонския фашизъм надмина комунизма с двеста.

Глупак - изобщо не разбираш как те манипулират защото не можеш да стигнеш по далеч от заглавието. Тъкмо въпроса е за културата на банката и за нейната отговорност да борави с факти а не с конспирации. Фокуса не е върху уволняването на човек като запушване на уста а защо в банката виреят лъжи и конспирации. Но превода е трагедия и е проста дирнишка манипулация за нискоинтелигентни българи.

Корона цирка изгрежда не постигна целите си както са искали кукловодите. Затова и свалиха маските от лицата ни. Сега на преден план излиза зеления цирк. Целта им вероятно е напълно да ни фалират. Войната в Украина препъна зелената глупост и сега глобализаторите мислели нещо по-така. Невероятно е но на няколко места чета че следващата дивотия щели да са уж извънземни и да сме се пазели от НЛО та. Пак социална дистанция и криене по мазетата.

Бързаш... чакай първо да мине педераската шарка. След това ще се ваксинираме против извънземни.

Тия дебили на запад не са ли чули нещо за дискусия, дебат, оборване с факти, ами ръгат направо с остена?

Тикво това е частна банка и е в правото си да прави каквото иска. Банката не е вестник и не е задължена по закон да представя повече от една гледна точка нито да защитава свободата на словото. С две думи - този господин може да си говори каквото иска като частно лице но не може да ангажира работодателя си със собствената си позиция. Пак не си разбрал и хал хабер си нямаш от свобода и какво значи това.

Абсолютно невярно! Частната банка функционира по закон, действията й влияят много на обществото и банката има задължението да управлява по етичен начин огромни ресурси. Много често това има политическо значние. Т.е. частно не означава безразсъдно, разбра ли?

Банакта явно не е дала факти, а е ръгнала инвеститорите направо с остена. Ето това е опасно поведение, когато става дума за институция, управляваща много милиарди.

Има затопляне защото кислорода намалява и се увеличава въглеродния диоксид. Кислорода намалява защото се секат горите ,източници на кислород. Също така над Земята има преграда ,която наричат Купол. Затова полетите в космоса не са възможни и космическия вакуум не може да навлезе и да унищожи живота на Земята .

А над Купола - Big Brother. А под Купола - Hunger Games.

Кислородът е там нейде около 21% от атмосферата. СО2 е там нейде около 0.04% от атмосферата. Иначе казано, кислородът е 525 пъти повече от СО2.

ахаа, ясно! Значи затова бил толкова скъп СО2то.. щото го нямало много в природата :-)))) Тия от ЕЦБ кога ще се научат да печатат СО2, т.е. сгъстен въздух.. опс.. а.. ахаххахаах.

Морското равнище не се променя ,уж имало затопляне. Има пристани на 500 години още са над водата.

"желанието опонентът просто да се остракира и "задраска" в никой случай не помага на разпространението на самите научни факти. По-скоро налива вода в мелниците на конспираторите." Това според кого? В 99% от случаите, "опонентът" пропагандира напълно откъснати от реалността твърдения и евентуално противопоставяне само би ги легитимирало. Пълното игнориране е правилният подход.

Примерно нивото на морското равнище е под най-оптимистичната прогноза. Ерго въпросните "прогнози", с които аргументират т.нар. "Зелена" сделка, не струват пукната пара...

"нивото на морското равнище е под най-оптимистичната прогноза" Какво значи това. Каква е оптимистичната прогноза - по-високо, по-ниско. Нищо не става ясно , но за теб е важно д а се изкажеш. По-ниско ниво на водата би означавало, че няма покачване, т.е. няма топене , няма затопляне. Абе, що ли се мъча да разсъждавам над глупостите на един идиот

Помисли коя е най-песимистичната прогноза според затоплистите. Най-оптимистичната е нейната противоположност. сЯ, ако си затоплист, може за теб най-оптимистичната да е тази за най-голямо повишение на нивото на океана.

Земята е плоска и неподвижна до доказване на противното.

Мда, това може и така да се окаже, в някои конкретни математически постановки. Тезата за плоскоземците е пусната нарочно от рептилите, за да оборят закона за относителността и да скупят разбирането у хората за недекартови системи. Идеята е нестандартното знание да не изтича към пролетариата... и всички "незаконно" просветени да бъдат осмивани като плоскоземци. Напр. хиперболичната геометрия е нещо, за което не трябва да се говори. За мултимерните пространства могат да говорят само строго избрани и лоялни на системата. и т.н. Всички други "неоторизирани" са циркаджии и трябва да бъдат считани за луди.

То тва със зеленото - убаво, ама да ми каже някой, защо ЕСът не забрани пластмасовите опаковки. Всички сме виждали снимки на бунища пластика в Световния океан. Това няма да го направят, защо не пипат търговците, че печалбата ще намалее. Същото важи за товарния автомобилен превоз, самолети и особено военни, които без цел се шмургат из небето и хвърлят тонове въглеродни отпадъци.

Управлението в неолиберализма не работи със забрани, а с меката сила на пазара и избора в някакви рамки (защото не може слободия,.. нали) Та пластмасовите торбички ги таксуват с 10-50 стинки... и според тях готово - проблема е решен. Горе долу така им работи схемата. Ако не искаш нещо - му вдигаш цената.. ако трябва и регулативно. Т.е. забраняваш безплатните торбички.. как звучи само, а :-)). Забраняваме БЕЗПЛАТНОТО, в името на природата. Гениално.

"Ако не искаш нещо - му вдигаш цената" Това значи според тебе, че либерастите ИСКАТ НИЕ ДА НЕ ЯДЕМЕ, затова вдигат цената на храните. Така ли да те разбираме , умнико

Пластмасата е най-екологичният материал за опаковки. Тя не е токсична и не причинява "замърсяване". Единствената и алтернатива са материали на основата на дървесина, което ще е пагубно за ок. среда, или такива като стъкло и порцелан, които замърсямат десетки пъти повече, още при производството си, защото е изключително енергоемко.

В Партията ! Церебрален сортинг му викат на тва ,вече триста години.

Глобално затопляне има. Има го при това в цялата слънчева система. Това не означава да го неглижираме, но е важно за мерките, които можем да предприемем. Иначе една малка група хора ще го използват за лична облага, а за тях по-хладно и сигурно местенце винаги ще се намери.

Затопляне глобално!

Това само доказва, че е една огромна лъжа глобалното затопляне и то е и научно не обосновано да съществува , царица парица

Няма народ, има нулев "въглероден отпечатък".

Това е следващия цирк. Много лекари уволниха в америка по време на корона цирка, защото отказаха да участват в този цирк. Няма прошка

уродливи лицемери

Аха, значи трябва да е съгласен с пропагандата... иначе - уволнение? И после... при комунизма било цензура и диктатура????? А това какво е?

То демокрация ли е или лукова глава

Ово е "свобода на словото" и "демокрация", ама друг път. Комунизмът ряпа да яде. Пред демоНОкрацията. Бедна ни е фантазията какво ни чака, в близко бъдеще .

:D https://www.youtube.com/watch?v=bfNamRmje-s

И кой "преводач" ви каза че "канселират" е пряк превод. И че въобще е превод?

Канселирането няма превод. То е универсална неолиберална ценност.

...не могат да се лайкват положителните отзиви? А?

Сайтът им често се бъгва. Не мисля, че е целенасочено.

Щото не могат да смогнат да ти запишат личните данни в базата. По новия закон всичко трябва да се пази, за да може да ти изчислят правилно отстъпката за бензина другия месец. Слушкаш -25 стинки, не слушкаш +25 стинки. От там почваме.. от есента тва ще важи и за боба, леба и да ги е*ба.

Който пречи на еврейските гешефти го уволняват

Запада съвсем е изтрещял. Скоро да очакваме, че ако си против статуквото ще има отнемане на имущество и затвор... естествено без съд и присъда...

като в Канада? :)

Максимата от тук натам ще е: "Е ти нали нищо не нарушаваш, защо те е страх..." Нишо незаконно не прайм..

Срещу новата религия не се рита...

Да черпи, че не са го изгорили на кладата!

А оня рошавия блонин, който казал, че Путин умрял, кога ще го уволнят ? Или чакат да настъпе глобалното "ядрено" затопляне като доказателство за неговото съществуване !?

Че има глобално затопляне, според мен има. Личи си по времето през последните 20 и кусур години. Но това затопляне няма нищо общо с човешката дейност. Чисто и просто планетата ни преминава през различни климатични крайности, ту заледявания, ту затоплиния и така е било през последните няколко милиарда години.

има глобално охлаждане, на север става по-студено, на юг по-топло, умереният пояс се стеснява, в България става леко като гръцкия средиземноморски климат, какъвто е бил тук и преди.

Зеленият тоталитаризъм, който предстои, нищо чудно да надмине предишните тоталитарни системи.

Вече ги е надминал.

Ма и вие май не знаете кво искате.. не искате здравен фашизъм, не искате зелен тоталитаризъм, не искате цветен джендъризъм, не искате путински авторитаризъм, не искате икономичен демократизъм.. Е КВО ИСКАТЕ АДЖЕБА?! Вземете решение!

Kype, искаме обективно излагане на фактите! без мракобесие и залитане по крайности

Ппоначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Или като в Америка - клошари, дрогари, алцахаймери, деменции, дебили, живи и мъртви... те пък "гласували" по пощата, раиш ли, без да знаят и да ги интересува, че изобщо има избори. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Тва не е меритокрация, тва е акционерно дружество. В акционерното дръжество, тежестта на гласа ти, зависи от това "колко (си) допринасяш(ъл)". Но иначе ти хващам идеята - според това дали си слушкал, следващия месец гласът ти е от 0 до 1. Не си слушкал - 0 Слушкал си, ама си правил пакости - 0.5 Слушкал си много. Яко си слушкал - 1. И така накрая на месеца правим референдум колко да е цената на бензина, ама всеки според неговия си принос. Нещо такова ли е меритокрацията?

Това след ковидаренето си е вече утвърдена система. Кой не пее в нео-либерал-джендър-полткоректния хор ветъро го отнася... Защото застава на пътя на големи инвестиции насочени към осигуряване на яко крадюхане.

И по миналия режим уволняваха за други мнения...

Аргументирано и спокойно се спори с първите 30 човека. След това ги пращаш на майната им. Не може да се отделят дни за всеки събуидил се вчера "критичен мислител". Иначе сега на нашите тролета, дето бензина им е скъп им стана мъчно за някакъв мазен банкер, дето няма и да се изпикае върху тях, ако горят и не него му се пикае та две не вижда. :))) Ако някой отиде в кръчамата на ЦСКА да вика "Левски" ще кажете, че е тъп, нали? Е, тоя също е тъп.

До преди няма и половин век, хората по света са ги наричали човечество. Сега вече няма такива работи. Всичките са стадо лемури. Един лемур да се загледа в грешната посока и го дават на хищниците.

Пак добре че се е усъмнил само в зелените мерки. Че ако се беше усъмнил в зеленски или не дай си боже в шоуто му, можеше сериозно да си изпати.

В религията не можеш да се осъмняваш в същестуването на Бога. Има само сляпа вяра! За това всеки който се опитва да задава въпроси и да опсорва "науката" е обвинен в ЕРЕС и отстранен от публичното пространство след социална екзекуция.

В религията сляпа вяра имат по-простите хора. Хиляди вярващи учени, лекари и учители през вековете са вярвали и вярват и с разум. Ето един цитат от Планк - един от бащите на квантовата механика - Като физик, следователно като човек, който е служил през целия си живот на трезвата наука и на изследването на материята, съм безспорно свободен от подозрението, че мога да бъда фанатик. И затова, след всички мои изследвания на атома, мога да кажа следното: Не съществува материя сама по себе си! Цялата материя произхожда и съществува само чрез една Сила, която подбужда атомните частици към вибрация и ги поддържа в движение в миниатюрната ‘слънчева система’ на атома. Тъй като обаче в цялата Вселена няма нито една интелигентна или вечна сила (и никога не се е удало на човечеството да открие така горещо желания ‘вечен двигател’), ние трябва да приемем, че зад тази Сила стои един съзнателен, интелигентен Дух. Именно този Дух е Първопричината на цялата материя.” (ПЛАНК 1992, 58; виж също Eggenstein 1984).

Ами ти не знаеш какво е имал предвид Макс Планк под "Дух", защото предполагаемо си прост религиозен фанатик. Може да е имал предвид обединените в едно четири фундаментални взаимодействия: силно, слабо, електромагнитно и гравитационно.

Ето друг цитат от него - Ако някъде има утеха, тя е при Всевишния и аз смятам за Небесна благодат факта, че вярата ми във Всевишния е била дълбоко вкоренена в мен още от детството ми. Дано Бог да те закриля и да ти дава сила за всичко, което все още може да ни сполети, преди тази лудост, в която сме принудени да живеем, да е достигнала своя край.” (ПЛАНК, цитиран в Heilbron 1986, 195-196). Понеже сте антирелигиозен фанатик, подозирам, че бързате с изводите :)

Мале-мале-мале. По-добре да не си изказвам и моето мнение, че сигурно ще ме баннат отвсякъде. А може да ми спрат и Интернета, като нищо!!!

Алоо дебилите оте ДИР .. наричате консопиративни теории фактите, данните срещу които нямате никакви доводи да оборите и опровергаете! :))) Така, че дали има глобално затопляне – НЕ НЯМА! А самото глобално затопляне е конспирацията, вижте, края на май сме бре дебилни кретеноити ковидясали набодени има ли някой тук под 50 годишен и да помни толкова студен май :) А ко речи? Глобално затопляне :) .. а помните ли конспирацията, че ковид ваксините избивали хора и чипирали с тях .. опсс то и това май се оказа истина - МАСОВО МРАТ ПО БОЛНИЦИТЕ ОТ РАК И КАКВО ЛИ НЕ НАБОДЕНИИИИИИИИИ!!!!! ТЪЖНО НО ФАКТ! ДАНС разследва незаконното чипиране чрез ваксини за СОVID и PCR тестове: България прокарва път в това отношение за целия свят, тъй като тя става първата страна в света, където това се случва официално Делата вървят с номера 5226/11.04.2022 г. за 4 РПУ и Ж-249/13.05.2022 г. за ДАНС. Честито на набодените камилчета и вярващите в глобалното затопляне.

До 123 Не си прав в медицинската си част на писанието си. Смъртността си е същата, а от рак умират и едните, и другите. Възможно, но не задължително е след 5, 10 години някои нежелани ефекти на ваксините да се проявят. На този етап няма такива неща.

за съжаление дълбоко грешиш. Дори при личен лекар да отидеш ще ти каже, че негови пациенти здрави без тежки задравословни проблеми, сега масово се разболяват от рак и умират много бързо - всички на 100% набодени. Провери и се убеди.

Престъпмисъл. Наказва се от Зелената чума налазила света

ако вместо това беше сложил слайдове в които да обяви Пут-н в глобалното затопляни или замръзване (учените все още спорят за кое да лъго ... говорят), то нямаше да има проблем.

Тези станаха по-зле от северна корея.

Много скоро Русия и Турция ще станат пример за свободни държави. Единственото там което не бива да се критикува е Путин и Ердоган. Например Русия прие закон че не може продавач (супермаркет, Интернет доставчик или подобни да събират данни, които не са нужни за покупката или услугата, като телефонни номера, и мейл, пол, възраст,... Е ако продава дрехи може да попита колко е висок, но не и да запази тези данни.

1984

"Процесът" - Кафка

Свободата на словото в "демократичния свят" се наказва жестоко! Досега меката диктатура на запад, скрита добре за фасадата на демокрацията, се превръща във все по-твърда и жестока диктатура. Това е единствения начин на тамошните елити да удържат властта си.