Есента встъпва в правата си

С бързото спускане на Слънцето все по-ниско на юг, същинската есен ще напомни за себе си съвсем скоро.

Обратно в новината

Коментари - Есента встъпва в правата си | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте колега ''Гост". Не се изненадвайте, за тези студени нахлувания през настоящия септември. Без да се ровя в архивите, по памет мога да ви кажа, че тези процеси са толкова обичайни, колкото и летните температури през март. С тази разлика, че през сегашния септември, валежите са безпрецедентно големи, и на хората вече им писна от тази мокротия. Едно е например температура от 13-14 градуса при сухо време, друго е при дъждовно. А да не говорим, когато има силен вятър. Представете си как се чувстват жителите на Бургас или Варна. Там тези градуси със бурен вятър и проливен дъжд, могат да ви се сторят зимни, че дори и по-отвратителни. Впрочем тихият сух снежец, е далеч по-приятен от сегашното типично шотландско или исландско време. ДА, сегашният септември не е типичен за България. Той е най-сухият месец средно климатично и за валежи и за влажност на въздуха, но се случват и тези аномалий. През последните 15-20 години, има тенденция за увеличаване на валежите. Обратно-октомври и ноември са с топла тенденция и доста сухи. Какво ще ни поднесат тази година, съвсем скоро ще видим.

Признавам, добра и безпристрастна статия. Но как ще коментирате факта, че тази година още от септември има такива студени нахлувания с температури по-скоро за ноември? Само тази седмица имаше 2 такива, не си спомням предишните години през септември времето да е било такова.

Може би времето е толкова студено най-вече заради нахлуването на студен въздух от североизток както пише и в статията,всичко зависи от атмосферната циркулация :-)