Времето остава меко и през следващата седмица

През следващите 7-8 дни времето у нас ще остане значително по-топло от обичайното за януари.

Обратно в новината

Коментари - Времето остава меко и през следващата седмица | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ме разбрахте правилно, хавайчета! Споменах за активност на атмосферата, а не сибирски студ. И защо трябва да се хапем злъчно, вместо да се дискутира културно и научно. Само исках да отбележа, че атм. циркулация над Балканите вече два месеца е тотално замряла. Въздухът в големите ни градове е най-замърсеният и прашен в Европа. Ами естествено, че желая да вали-без значение дъжд или сняг, както и да духа вятър, макар и топъл. За какъв Сибир ми говорите не разбирам.

Значи,като не Ви изнася едно мнение го триете! Некитов,приемете истината! Зимата си взима своето след 12-13.01.

Взима ли си го? Я пак погледни моделите. Вместо това, над 15 градуса чакаме след 10.01. До 20 някой места.

на някой места по теб е 38. трябва колективно да ги измерим.

Вместе с тем, на метеорологическом горизонте (около 7 дней) начинают просматриваться перемены, которые могут оказаться переломом в ходе зимы. Предполагается, что оттепельная погода продолжится до конца следующей недели, после чего атлантические ветры сменятся арктическими, похолодает до нормы, и ляжет устойчивый снежный покров. гис метео- за топлолюбивия

Aсолютно си взима своето! Затоплянето,ще е за ден два.

Защо не вземете да се скриете всички професори по метеорология. Принуждавате ме да бъда краен! Предлагам този форум да се закрие! За какво да коментираме скучна еднообразна атмосферна цирцулация вече трети месец? Да бъде 8, 12, 15-16, 20 градуса през януари. Добре, нека да бъде, тикви със тикви! Какво искате? Климата ни да стане като в Ирак или Монголия? Кому е нужно това? Честно да ви кажа, аз бих предпочел дъждовният, ветровит, снеговит климат на Шотландия например, отколкото сухите гадни антициклони на Балканите! Харесвам Eric Clapton, Travis, Radiohead, The Doors, Black Sabbath, Judas Priest, Scorpions, Blondie, Oasis, METALLICA, Pink Floyd, още да изреждам ли? ДА, тези групи и състави са от мрачната влажна Великобритания, както и от суровата Америка. Какво му харесвате на това шибано време? Сега е януари. Всякакво друго време е, но не е това, което трябва да бъде!

Анга, пий си хапченцата, брат. И се ограничавай с душевните полюции само във форумчето на пингвините. Доказваш се и като доста просто парче - Дорс и Металика са от слънчева Калифорния. А в Монголия климатът е сибирски. Нека ви е мъка, комплексарчета, ама климатът омеква и ще трябва да емигрирате към Сибир.

Не си добре мой човек! Харесва ли ти или не- то си е твой проблем! Слушай си музикете и се резкерей от тук!

Искам да вали сняг,тогава защо ни е тази зима :)

И аз това питам...защо ни е тази зима...може спокойно и без нея.

За да поспат цитрусите и маслините ни!

Вмро

То хубаво е ,че е топло ,но до края на месеца валежи не се очакват ,което е най-лошо ! Голяма суша е ,ски сезона е пред провал ! Дано имаме много ама много дъждовна пролет за компенсация... Според мен ще има по 1 2 застудявания след 15 януари,но те ще бъдат със незначителни валежи ....

дъжда да е юли и август в чудовищни количества :P

Зима 2013/2014 - актуални дългосрочни прогнози - A + stat11:10 10 октомври 2013 / Иво Некитов / Текущият синтез на дългосрочните прогнози за предстоящата зимен сезон показва превес на очакванията за по-мека от обичайната зима в нашия регион.Прогнозата на британския УКМЕТ за зимните месеци - декември, януари и февруари, е за температури по-високи от обичайните за нашия регион. Вероятността зимата да бъде по-мека от обичайното, британският институт определя на около и над 50 на сто. според Балканския югоизточен виртуален център(SEEVCCC) за климатични изследвания, предстоящата зима ще бъде много мека, с януарски аномалии между 3 и 5 градуса

Защо се гледа какво дава НОАА ? Само тя ли съществува ?! Миродавно ли е мнението и?!-Или най е удобно за пристрастния метеоролог?

Нормално, НОАА никога досега не е прогнозирала нещо по-различно от положителна аномалия за зимния период в почти цяла Европа - тоест винаги картата е червена.

дано лятото да е с температури максимум 20 градуса и да вали през 2 часа.само ненормални пустинни плъхове могат да се радват на безснежна зима.

Лятото ще бъде с максимални температури между тридесет и девет и четиридесет и четири градуса по скалата на Целзий. Ще вали изключително рядко, особено в южната част на България - това е защото се намираме в Южна Европа и попадаме в зоната на влияние на Азорския максимум, която всяка година се разширява както в южна посока през Нигер и Южен Судан, така и в северна през Апенините и вече целия Балкански полуостров, дори и Северна Румъния. Това вещае все по-редки валежи през топлата част от годината.

то и предното щеше да е екстремно горещо но направихме магия за дъжд и не стана такова.

Страхотни новини. Дори да не стане 10 градуса на повечето места, радващ е самият факт че в дните, които трябва да са най-студената част на зимата, температурите едва ще падат под 0 градуса. Нека тази циркулация се запази в идните няколко седмици ... пък после в края на март да завали сняг, че да зарадва и любителите на снега :) Честита Нова Година и слънчеви дни на всички!!!

Браво! Срахотен анализ! Тази година (а и не само) зима изцяло липсва. Ако някой чете онзи форум може да остане и с впечатлението, че зимата досега си е нормална, обичайна, а едва ли не и снежна. Истината обаче е, че само тук могат да се прочетат 100% достоверни прогнози, макар и прекалено пристрастни понякога, но никога не са били грешни, защото от 10на години насам и малко дете да направи топла прогноза в зимния период - ще се сбъдне на 95%. Не слушайте какво ви се говори във форума и знайте, че истината е една - от много време насам промяната на климата е вече налице и положението в цяла Европа го доказва. И не само сега, а и преди - летата са винаги изключително сухи и наднормени по температури. Гръмотевицата стана толкова рядко явление, колкото и сняг през май.

Хайрлия да е!А дано цяла година топло и меко време!