Днес ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността над източната половина на страната преди обяд.
Температурите ще бъдат от минус 3 до плюс 4 градуса.
Сляб сняг през деня ще превалява над западните и част от северните райони. Снежната покривка ще се увеличи с няколко сантиметра, а по-значителни извалявания ще има над планините на Западна България.
Вятърът от североизток ще отслабва, а около полунощ ще стихне.

Привечер  и  през нощта, с приближаването към страната на топъл атмосферен фронт, валежи ще има на повече места в страната, без да бъдат особено интензивни, а  преваляванията  над южните райони ще  преминават в дъжд, 
Утре ще има значителна облачност, с по-съществени разкъсвания над източните райони.
Слаби превалявания преди обяд ще има около Стара планина и в крайните североизточни райони.

Около обяд слаб дъжд ще вали в Северозападна България  и при все още отрицателни приземни температури там са възможни поледици. Пътуващите там да бъдат особено внимателни!

Минималните температури сутрин ще бъдат от около минус 5, минус 6 в западната част на Дунавската равнина до плюс 4 по Южното Черноморие.

През деня ще се появи слаб вятър от южната четвърт и в по-голямата част от страната ще се затопли по-чувствително. Дневните температури ще бъдат от 4 до 8 градуса, на места до около 9.
По-студено, с температури от минус 2 до плюс 2 ще бъде по поречието на Дунав и  най-вече в местата, нечувствителни на слаб южен вятър в западната част на равнината.

През нощта срещу сряда облачността над по-голямата част от страната ще намалява до незначителна, освен в крайните северни райони. Във Видинско и силистренско е възможно да превали слаб дъжд.
В източните райони ще духа слаб, в планините и по  северните склонове - до умерен южен вятър.

Минималните температури в сряда ще бъдат от нула, плюс един, до 5-6 градуса.
През деня облачността ще бъде променлива, по-значителна над северозападната половина на страната, а на югоизток временно ще намалява  до слънчево.
Максималните температури ще са високи за януари, от 4-5 на северозапад до 12-14 градуса северно от планините и в източните райони, където ще се усили вятърът от югозапад.

Дъжд ще превали по поречието на Дунав.

След обяд  и привечер, както и през нощта срещу четвъртък, над страната ще премине атмосферен фронт.
Ще превали дъжд, който на места ще бъде съществен като количества, но за кратко. На места е възможно да прегърми.
В края на процеса валежът ще преминава в сняг, но преваляванията бързо ще спират.
Ще духа  умерен, в Дунавската равнина - силен северозападен вятър.

В четвъртък денят ще започне с по-студено време и температури от минус 3, минус 4 по най-високите западни полета до плюс 1-2 в низините  и  плюс 4 градуса в югоизточните райони.
Слаб сняг ще прехвърча в крайните западни  райони и североизточните части на страната, а слаб дъжд - по Южното Черноморие.

През деня ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и променлива облачност, но малка вероятност за валежи.
Температурите ще бъдат в рамките на обичайните за януари, но силният вятър ще създава усещане за по-студено време. Максималните стойности ще са от нула по високите полета до около плюс 5 градуса в крайните северозападни и югоизточни райони.

Динамични остават атмосферните процеси и  в петък.
Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, а дневните ще се повишат  и  ще бъдат от 6 до 11 градуса.
Ще бъде слънчево или  с незначителна облачност и слаб вятър от югозапад-запад.