В момента от юг и югозапад вече се пренасят по-топли въздушни маси.
На Мургаш духа силен и  бурен южен вятър и температурата на 1700 метра надморска височина е минус 3 градуса - с 3-4 градуса по-висока от тези във Видин, Ловеч и Разград на 150-200 метра над морското ниво.

Все пак в следващите часове, отначало в южните райони и високите места в Североизточна България, температурите ще тръгнат нагоре.

Приземният студен въздушен слой ще се задържи най-дълго в северозападните части на страната.

Днес облачността ще бъде променлива.
Температурите ще бъдат от минус 3, минус 2 по поречието на Дунав до 8 градуса в крайните южни части на страната.
Слаби превалявания от дъжд са възможни над западните райони, а през нощта над Северозападна България, където има опасност от поледици.
Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 4, а дневните -  в широки граници, от 3 на северозапад до 13, 14 в някои южни райони.
В планините и източните райони ще духа умерен и временно силен югозападен вятър.
Не особено дебелата снежна покривка в местата, където я има, бързо ще се топи.
От северозапад ще започнат превалявнаия от дъжд, които ще обхванат цялата страна и по високите места ще преминат в сняг, но бързо ще спират, катго няма да образуват съществена нова снежна покривка.
Още в следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад, умерен и  временно силен.
С него за кратко ще проникне студен въздух с произход от северните части на Атлантическия океан. Той няма да доведе дори до температури като тези вчера сутрин, заради динамичните метеорологични условия и краткия си 'престой" над страната.

Минималните температури в  четвъртък сутрин ще бъдат от около минус 4 градуса по високите западни полета и котловини на югозапад до нула, плюс два градуса в ниските ветровити части на Дунавската равнина и Тракия.
Дневните стойности ще са от 1 до 6 градуса. Облачността ще бъде променлива, често незначителна, през днея - без валежи.

До вечерта ще бъде ветровито, с умерен вятър от северозапад.
Привечер вятърът ще стихне, а през нощта срещу петък ще се появи слаб вятър от югозапад.

Минималните температури в петък ще бъдат от минус 2 до плюс 4, а дневните от 7 до 12 градуса. В североизточните райони и Югоизточна България ще духа слаб до умерен вятър от запад - югозапад.
Меко ще остане времето и през почивните дни.
В събота ще има значителна, но главно средна и висока  облачност.
Педи обед над северните райони на отделни места е възможно да превали  слаб дъжд.

Минималните температури ще са от 1 до 6-7 градуса, а дневните - от 8 градуса  във Видинско  до около 13 в източните райони и северно от планините, където ще духа слаб и  умерен вятър от югозапад.

В неделя ще бъде облачно, но доста топло за януари, с минимални температури от 3 градуса на запад до 10, 11 в източните райони.
През деня на много места ще превали дъжд,  като опасност от интензивни валежи има в планините на Южна България и  най-вече в Родопите.

Максималните температури ще са от 8 градуса на запад до 15, 17 в източната половина на страната, където ще духа силен фьонов вятър от юг. 

Според предварителните сценарии  на моделите, към понеделник вятърът ще се преориентира от северозапад  и  с него ще нахлуе поредната доза студен въздух.  Повече конкретика за времето през следващата седмица очаквайте утре  и  вдругиден.