Днес ще бъде слънчево, с температури от 24 до 29 градуса.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност и  на места отново ще превали краткотрайно с гръмотевици, като явленията щев бъдат най-вече в югозападните и североизточни райони, както и около Стара планина.

В Дунавската равнина ще духа слаб, преди обяд - временно умерен вятър от запад-северозапад.

Утре и в неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Превалявания ще има главно в събота в следобедните часове около планините на Западна българия. 

В неделя краткотрайни валежи с гръмотевици ще има само  около Рила.

Времето в планините ще бъде относително добро за туризъм, но следва да се има предвид опасността от внезапни валежи с гръмотевици.

Ще бъде топло, с температури на 1200 метра около 20 градуса.

Виж още: Иде ли ледников период?

Минималните температури ще бъдат около и  над 10 градуса, а дневните ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски, от 23 до 27, 28 градуса.

В понеделник и вторник ще се развива купеста облачност, но краткотрайни валежи са вероятни само в планините на Западна България.

В понеделник температурите ще останат без промяна, а вторник ще се повишат с 2-3 градуса  и ще се върнат в интервала от 24 до 29 градуса.

В сряда и четвъртък промяна на времето няма да настъпи. В низините ще бъде без валежи, а температурите ще останат най-често от 24 до 28 градуса.