Преваляванията започват днес около обяд, като особено интензивни ще бъдат те в следобедните часове в централните южни райони, Югоизточна България, а най-голямо количество валеж днес ще падне в района на Странджа и Сакар.

По-късно след обяд обилни превалявания ще има и в централните райони на страната от двете страни на Стара Планина, но количества над 20-25 литра на квадратен метър ще паднат и на други места.

Температурите ще бъдат в широк интервал: от 17 градуса в местата с обилни валежи и плътен облачен слой до 25, 26 градуса.

Утре температурите в северните райони и високите полета ще са от 18 до 22 градуса, а в Тракия до около 25, 26.

Ще превалява с прекъсвания, но повсеместно.

В четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи, а в петък преваляванията над източните райони ще намаляват по интензитет.

От сряда до петък температурите ще бъдат от 22 до 27 градуса, малко по-ниски в районите с по-продължителни валежи след обяд - до около 20.

С събота преди обяд и над северозападните райони вероятността за валежи намалява, а в неделния ден, според сегашните сценарии, краткотрайни валежи ще има само на места в южните райони и планините.

В съботния ден температурите ще се повишат и ще достигнат 26-32 градуса.

Според сегашните предварителни прогнози, през следващата седмица ще се установи по-сухо време, а температурите в низините ще достигнат 32-34 градуса.