Мнозина ще си вземат един ден отпуск, обединявайки 24 май и уикенда в общо 4 почивни дни.

Ето подробна прогноза за времето в страната, по Черноморието, в планините и по северното гръцко крайбрежие от утре до неделя.

За тези, които предпочитат чашата да бъде наполовина пълна, има добра новина: Времето ще бъде топло, с температури, характерни за юни. Топло ще бъде сутрин, както и  в местата с повече слънце през деня. Минималните температури ще остават над 10 градуса в низините, в интервала от 11, 12 до около 16 градуса.

Дневните стойности ще бъдат най-общо около 25 градуса, от 21, 22 до 28.

Тук хубавите новини свършват. На много места, с различна интензивност през различните 3(4) почивни дни, ще вали, ще гърми, а не са изключени и локални градушки.

През утрешния ден добро място за почивка ще бъде нашето Черноморие. Там ще бъде слънчево или  с купеста облачност, но без валежи. Температурата на морската вода е около 19, 20 градуса, а на въздуха - малко по-висока.

В Западна България и Северна Гърция ще бъде по-нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите ще бъдат от 22 до 28 градуса.

Нестабилно ще бъде  и  в планините, с гръмотевични бури около и след обяд.

В петък ще превалява краткотрайно в централните  и южни части на страната, а в Гърция времето ще се стабилизира, освен в крайните и североизточни части.

Температурите ще останат без промяна.

В събота над по-голямата част от нашата страна ще бъде неустойчиво и ще има гръмотевични бури, на места и градушки. Температурите ще останат около 25 градуса, но в местата с повече валежи ще бъде с няколко градуса по-хладно.

В Гърция, най-вече около Халкидики ще бъде почти без валежи.

Последния почивен ден, в неделя, нашата страна ще размени ролите с Гърция: там ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевици на много места, докато у нас явленията ще бъдат по-слабо изразени и главно  в югозападните райони.

Времето в по-голямата част от страната, по Черноморието и  в планините ще бъде подходящо за туризъм, освен в планинските масиви на Югозападна България.