Днес ще се повтори вчерашния сценарий, с краткотрайни превалявания в някои райони, най-вече около Стара планина и в Североизточна България.
Вероятност за превалявания има и в Софийско в късните следобедни часове и вечерта.

Облачността ще бъде променлива, в някои райони по-често значителна, а дневните температури в районите без превалявания ще достигнат 28-33 градуса.
В районите с по-значителни превалявания около Централна Стара планина и Североизточна България ще остане малко по-хладно.

Преваляванията на североизток ще продължат и през нощта, а съществени валежи с локален характер ще има и в Рило-Родопската област.

Утре времето ще остане нестабилно, с краткотрайни валежи с гръмотевици в южните планински райони и части от Северна България.
Интензивна валежна зона ще се оформи по Егейското крайбрежие на Гърция и е възможно краткотрайни силно интензивни валежи да има и в крайните южни общини на страната ни. За съжаление в южната ни съседка утре отново не са изключени локални наводнения.
Температурите ще са от 25 до 31 градуса, в местата с интензивни валежи малко по-ниски.


В петък ще започне стабилизация на атмосферата. Ще бъде слънчево или с променлива облачност, но почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад.

Дневните температури ще са от 26 до 32 градуса.

В събота и неделя горещините се завръщат. Ще бъде слънчево и  горещо, с температури от 30  до 35 градуса,  в западната част на Дунавската равнина до 36. 37 градуса.

През следващата седмица горещините ще продължат, като у нас те ще бъдат по-поносими и температурите ще са най-често от 32 до 37, в някои дни до около 38 градуса.
Изнурителна и продължителна жега ще обхване Западните Балкани и Панонската низина, като в Северна Сърбия, Войводина, източната  част на Хърватско, по-голямата част от Унгария и части от Босна и Херцеговина ще има няколкодневен период с температури от и над 40 градуса.