Все още нестабилно, с краткотрайни валежи на места, ще остане времето до края на тази седмица.

Днес до края на деня и утре около и след обяд, както и  в часовете преди полунощ, на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

През днешния ден максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса. Валежи с гръмотевици ще има предимно около Стара планина и в южните райони, а по-късно привечер и преди полунощ и  на места на север.

През нощта явленията ще отслабват и стихват, но все още на места са възможни краткотрайни извалявания.

Утре ще остане нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици на много места в страната около и след обяд, както и във вечерните часове. Температурите сутрин ще останат без промяна, от 10-11 до 15 градуса, а дневните от 23 до 28 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, а дневните ще се понижат с градус-два и в повечето места от 22 до 27 градуса. Краткотрайни валежи ще има на много места в страната, като по-интензивни ще са те в планините и полупланинските райони на запад  и  по Черноморието.

В неделя атмосферата на запад ще започне постепенно да се стабилизира. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има само около планините и източните райони.

Минималните температури ще са от 11 до 16 градуса, а дневните - от 23 до около 28.

Според предварителните прогнози, към средата на следващата седмица в низините температурите ще преминат над 30-32 градуса, но повече подробности очаквайте в прогнозите ни до края на тази седмица.