Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но вероятност за превалявания има единствено  в планините на Централна и Югозападна България.

Дневните температури ще бъдат от 24 до 28 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

Утре  и в сряда съществена промяна на времето няма да настъпи. Миниймалните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, а дневните от 24 до 29.

Слънчево и топло, но  по-хладни утрини, ще бъде времето в четвъртък и петък. Минималните температури ще останат от около 10 до 15 градуса, а дневните - в относително комфортния интервал от 24 до 29 градуса.

В събота до ранните следобедни часове ще бъде слънчево. Температурите ще бъдат от 25 до 30, 31 градуса.Вятърът ще се ориентира от северозапад.

По-късно след обяд и привечер облачността от северозапад ще се увеличава.

През нощта срещу неделя от запад на изток на места ще превали краткотраен дъжд, а вятърът ще се усили.

Ще започне да прониква по-хладен въздух и това ще бъде краят на проточилия се през по-голямата част на септември период с летни температури и топло време.

В неделя облачността ще бъде значителна. На места е възможно да превали слабо, но съществени валежи през деня, според сегашните сценарии, не се очакват.

Температурите ще бъдат в широки граници, от около 19, 20 в крайните североизточни райони, до 24, 25 градуса, в крайните южнби и югозападни райони до 27, 28 градуса.

Обстановката през последния ден на тази седмица  и началото на следващата се очертава доста динамична, затова следете анализите и прогнозите ни и в следващите дни.