Предстои седмица с пролетни температури. Ще има и слънце, но и превалявания от дъжд утре и в сряда.

До края на деня днес облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде редна и висока. Валежи не се очакват.  Максималните температури в повечето места ще са от 15 до около 20 градуса. Почти тихо, по морето със слаб бриз: там и температурите ще остават малко по-ниски и ще има повече облаци.

Тази нощ ще бъде облачно, но почти без валежи. Такива са възможни само на отделни места по поречието на Дунав и Североизточна България. Ще бъде почти тихо, а минималните температури ще са от 5 до около 10 градуса.

През деня ще бъде облачно и още преди обяд от югозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхващат по-голямата част на Западна и части от Централна България. В северозападните райони ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а в източните - от юг. Въпреки облачното и на много места дъждовно време, ще бъде относително топло, с дневни температури от около 14 до 19 градуса.

В София, където след обяд и вечерта също ще превали дъжд, дневните стойности ще достигнат около 16 градуса.

В сряда ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. След обяд, привечер и преди полунощ те ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва. Минималните температури ще са от 5 до 9-10 градуса, а дневните ще бъдат по-ниски от тези във вторник - от 9-10 до 15 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Минималните температури ще бъдат малко по-ниски, от около 1 до 5-6 градуса и на места са възможни слани. През деня отново ще се затопли, с дневни температури от 15 до 20 градуса.

Петъчният ден ще бъде топъл, с минимални най-често от 4 до 9 и дневни от 17 до 22 градуса. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността.

В събота ще се усили западният вятър. В западната половина и централните райони, по-значително около планините, ще превали дъжд, не е изключено и да прегърми. Дневните температури ще са от около 18 на запад до 23 в източните райони.

Според предварителните прогнози топло, без съществени валежи, ще бъде времето в неделя.