Днес ще бъде слънчево, с температури от 25 до 31 градуса.

Утре ще остане слънчево, в западната част на Дунавската равнина - горещо, с максимални стойности в страната от 27 до 32, на северозапад и в района на Сандански до 33, 34 градуса.

В събота ще се появи слаб до умерен западен вятър.
В цялата страна ще бъде по-топло от обичайното за септември, с температури от 30 до 35 градуса.
Облачността ще бъде променлива, по-значителна на север, но превалявания все още са малко  вероятни.

Привечер и през нощта срещу неделя облачността ще се увеличава и отначало  над крайните северозападни райони ще започнат краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици.
Не са изключени и локални градушки.

В неделя над страната ще се създаде сложна обстановка. В условията на все още доста топла въздушна маса, атмосферата ще бъде силно неустойчива, особено в западните и северни райони.
Температурите ще са около, а на изток и над 30 градуса - до 33, 34 в югоизточните рйаони.
Същевременно на северозапад и в централните северни райони има условия за гръмотевични бури, а на места и интензивни, макар сравнително краткотрайни извалявания.

Условията за туризъм в страната остават добри до неделя.
След това в планините ще бъде доста хладно и най-вече - ветровито, с опасен, бурен и силен вятър от северозапад.
Планиращите планински преходи е добре да ги отложат за периода след 7 септември, четвъртък.
По-хладно и ветровито ще бъде и по Черноморието, а малко по-благоприятни условия за плаж има само по-най-южните му части.

През нощта срещу понеделник валежите ще се преместват на изток и  североизток и  там също на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад  и ще се усилва.
В понеделник  до обяд преваляванията над страната ще спрат навсякъде. Облачността ще бъде променлива, със слънчеви интервали, но ще бъде много ветровито.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - силен западен вятър, като  не са изключени и бурни пориви.
С него ще прониква студен въздух и температурите в ранния следобед по високите западни полета няма да  надминават 20 градуса. Все още топло ще остане на изток и югоизток, с температури до около 30 градуса.

Във вторник и сряда ще остане  сравнително хладно и доста ветровито.
Облачността ще бъде променлива, вероятността за валежи е малка.
Температурите ще бъдат от 20 до 25 градуса, в крайните югоизточни райони  до около 26.

Според предварителните прогнози, стихване на вятъра  и пострепенно повишение на температурите ще настъпи едва към петък, но при очакваната динамична обстановка през следващата седмица, по-категорични прогнози за края на хладния период могат да се очакват най-рано към неделя- понеделник.