До петък страната ни остава под влияние на въздушна маса с температура във височина, характерна за юни и дори юли месец.

В събота и неделя от север-североизток ще започне пренос на по-хладен въздух от северните части на континента.

Днес над страната ще се развива купеста облачност.

В следобедните часове над Рило-Родопската област, Централна и Западна Стара планина  и  крайните западни райони ще превали и прегърми.

Дневните температури ще са в интервала от 23 до 28 градуса.

Ще духа слаб вятър от изток.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи.

Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, а дневните от 23 до 29.

Краткотрайни превалявания ще има отново около и  над планините на Западна България. Възможно е краткотрайно да превали и  на места в Софийско.

В сряда превалявания ще има на по-малко  места, предимно в западната част на старопланинската верика  и  Рила.

Температурите ще останат без промяна.

В четвъртък и петък остава топло, с температури сутрин от 10 до 15 и след обяд до 29, 30 градуса. 

В следобедните часове краткотрайни превалявания ще има само над планините на запад.

В събота атмосферата на запад ще се лабилизира и  на много места в югозападната половина на страната ще има гръмотевични бури, възможни са и локални градушки. 

Минималните температури ще останат високи, от 10 до 16 градуса.

През деня температурите ще бъдат от около 20 в югозападните райони до 27, 28 на изток и  по поречието на Дунав, където превалявания са малко вероятни и ще има повече слънчеви часове.

На Гергьовден, в неделя, температурите ще се понижат още и ще бъдат от около 17 градуса в местата с мощна купеста облачност на юг и  запад до 23, 24 градуса в местата без валежи.

Дъжд с гръмотевици ще има на повече места в южната половина от страната. Ще се усили и вятърът от изток и  с него ще нахлува по-хладен континентален въздух.

Следващата седмица ще започне с по-ниски минимални температури: от 5 до 10 градуса и  дневни стойности от 15, 16 до 21 градуса.

Затопляне на времето и приятни температури, подобни на тези, които имаме в момента, според предварителните сценарии на моделите, не могат да се очакват до средата на месец май.