Идват нови порои и градушки. Какво да правим, когато ни настигне буря?

Ако пътувате с кола, приберете антената, ако сте пеша и усетите изтръпване от ел. напрежение - легнете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Га почне да гърми и трещи, ще му дойде на човек акъла да изключва ел. уредите. Дорде успее да го стори, то мълния ще го удари.

Страхотни коментари! Спуках се като балонче хвърковато от смях!!! Има невероятно-описателни попадения. Мисля, че имам достойно-адекватна конкуренция! Благодаря Ви! Дълбок поклон пред светлата Ви аура-ореол! Целувам Ви в устътъ!

Умниците ми! Ако гръмотевиците можеха да удрят може би щяха да ви помогнат да разберете че има разлика между ГРЪМОТЕВИЦА и МЪЛНИЯ.:-D

Точно под жиците на голям електропровод няма никакъв шанс да те удари мълния.

Да следят реките и нивата на язовири и рибарници в Северозапада!

но къде да скрия металната фуния на грамофона?

Прибери антената на колата :-))

Видеокасетофона???

Ей сега си представих цели орди от лелки налягали по алеите в Борисовата Градина и Южния парк само защото започнало да пръска

Всичко добре но само едно ме разбрах!Какво е видеокасетофон и кой още има:Д

Така иначе всичко, което се случва в България има потенциал на бедствие и/или катастрофа, начело с властта:)

“Идват нови порои и градушки. Какво да правим, когато ни настигне буря?” ======= Много просто - първото нещо, което трябва да направи човек е да вдигне телефона на ресорното министерство, и да ги пита това буря ли е! За тази цел трябва да се създаде ресорно Министерство на градушките и бурите! А също и министерство на катастрофите... Борисов да скача на джипа и да го подкара, да намери подходящите хора за министри по родните кръстовища, само да внимава с дупките по новопостроените и ремонтирани пътища...

Да изключа видеокасетофона? В кой век живея?

Дано завали по скоро ,че в Люлит-жк1,2....няма вода и започна една миризма ;да не споменям;

Ударете по еднао уиски и лягаите

На село да си застраховат къщите срещу градушки, че ми омръзнаха да плачат колко са бедни и отново да им плащаме за щетите!

...ти подиграваш ли се на хората от село ….месечните им доходи са сигурно ,колкото твоите дневни ...

Ако ти е писано да умреш от ток.... Няма да умреш от мълния! (Божинката)

Къде ще лягаш бе, аланоолу? Токът да не е вода, че да се изтече от клетото ти тяло. То каквото станало вече е станало. Трябва ти реанимация или почивка, ако си жив.

Електричеството се разрежда в пръстта и се отнема от организма, затова са написали да се легне. Физика не сте ли учили?

"Ако сте на открито, не лягайте и не докосвайте земята с ръце." "Незабавно легнете на земята, ако почувствате изтръпване на части от тялото в резултат на ел. напрежение." Има противоречие в инструкциите. Изтръпването на части от тялото е индикация, че има повишено напрежение - т.е. всеки момент може да има мълния. Ако човек е легнал, и в този момент наблизо удари мълния, в този момент може да се получи потенциална разлика между точките на земята, където се допират раздалечени точки от тялото и това да доведе до протичане на опасен ток през тялото. От друга страна, ако човек не легне, а клекне, това увеличава риска от директно попадение на мълния, защото мълнията попада най-вероятно там, където е по-високо.

Електричеството много бързо протича през тялото, електрическите заряди се уравновесяват за части от секундата. Реакцията на човек не е толкова бърза, колкото бързо се изравняват потенциалите.

Много е важно и да носим червен конец със синьо манисто, а ако се падне в петък да вали и гърми - да откъснем череша от най-близкото дърво и да си я закачим на ухото. Ако сте на друго място, а не под гръмотевицата, не пийте синя вида, защото носи уроки.

Да си носим шнорхелите и плавници при разходка по свежоремонтираните улици. Ако живеем до елипсовидното - отсега да си изнасяме багажа, че багерите идват.

само гледайте да не сте навън :)