В следващите няколко дни до края на тази и в началото на следващата седмица съществени валежи не ни очакват. Температурите ще се повишат с няколко градуса и ще са в рамките на обичайните за периода и дори малко над тях.

Днес до края на деня облачността ще бъде променлива, ще има и доста слънчеви часове.

Повече облаци ще има преди обяд над североизточните райони, а в следобедните часове - в Западна България. Там само на отделни места около планините ще превали краткотрайно. Дневните температури ще са от 16 до 21 градуса в повечето места, а малко по-ниски ще остават в Добруджа, където ще духа до умерен северен вятър и по високите котловини на запад.

Над централната и западна част от Европа остава по-хладно от обикновено, на места със слаби превалявания от дъжд. Повече слънце ще имат в централните части, както и в Атина, където, както често се случва. ще бъде най-топло от целия континент. Топло, с превалявания с гръмотевици, ще бъде и в крайните източни райони на континента.

На Балканите в следващите дни температурите слабо ще се повишат, ще се радваме и на повече слънце.

През нощта срещу събота облачността от запад ще се увеличава, но ще остане без валежи. Ще духа слаб вятър от изток, в планините - от юг.

През деня ще има променлива, до значителна облачност, но предимно средна и висока. Купести облаци ще се развиват около планините и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, а дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса.

В неделя облачността над западните и централни райони ще намалява до незначителна. Слаби краткотрайни валежи ще има само на изолирани места в планините. Ще дула слаб източен вятър. Минималните температури ще са от 4 до 10, а дневните от 18 до 23 градуса.

В понеделник над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а повече облаци ще има след обяд над източните райони. Вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Температурите ще останат без промяна - около и малко над 20 градуса.

Без съществени промени на времето ще остане във вторник. Ще бъде слънчево, с повече купести облаци над югоизточните райони. Температурите ще се повишат с още градус-два и ще бъдат от 5 до 10 сутрин и от 19 до 24 в следобедните часове.  Ще бъде, обаче, ветровито, с умерен, по места на моменти и временно силен вятър от североизток.

В следващите няколко дни по високите полета и ниските, инверсионни части на низините са възможни и по-ниски сутрешни температури при стихване на вятъра. След съботното утро, когато облачността в голяма част от страната ще бъде значителна, в следващите дни в посочените места са възможни сутрешни мъгли и дори слани при по-ниски от посочените интервали за минималните температури.

В сряда над източните райони облачността ще бъде значителна и там на места ще превалява слаб дъжд или ще преръмява. Ще остане ветровито, а температурите - без съществена промяна.

Моделите не очакват някаква съществена промяна на времето и към средата на следващата седмица.