Искате да запазите природата - не използвайте "екопродукти"

Не карайте електрически коли и не употребявайте хартиени торби за пазаруване

Обратно в новината

Коментари - Искате да запазите природата - не използвайте "екопродукти" | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази статия има и купчини с глупости. Първо: електро кола има много по малко възли и съответно по малко мета а отам и по малко енегия за производсвтото и. Второ: Новите слънчеви батерии не ползват за производството си кадмии. Трето: Ако енергията за зареждане на електромобили е от стънчеви панели които мога да работят чисто около 15 години и ако електромобилите също могата да работят около 15 години до изхвърлянето си - това е чита екологична енергия преобразувана в механична за 15 години без нито един грам боклуци. А за прозводството на панелите и автобила не се изхвърлят токова отпадаци колкото за 15 године ще изхвърли един бензинов или дизелов атомобил. Да не говорим че най чистото придобиване на енергия за сега е атомната енергия. Там е още по добра сметката.

Болшинството "зелени" са необразовани и некомпетебтни, а голяма част от тях и платени (за справка виж Грета Тунберг)...

И това решение е атомната бомба... Не може на тази планета да има толкова много хора!

Мммдаааа и какво правим сега

Вижда ми се малко като оправдание "алтернативата не е по-добра, значи по-добре да си продължаваме така". Както пише GSM техник, това че се е ползвал кадмий за фотоволтаични панели не значи, че да ползване ВЕИ е грешна посока, а че трябва да продължаваме да развиваме технологиите и да ги произвеждаме по-екологично. Щом хартиените торбички не са най-доброто, не трябва да продължаваме да използваме найлонови, а да намерим друго решение (може би платнена торбичка за многократна употреба). Който не търси оправдание ще си намери начин.

като те чета може да си само GSM облъчен но не и техник!

Производството ще стане по-чисто и с по-малко вреда, когато продуктите станат отново за многократна употреба и драстично се намали размерът и теглото на опаковките. Ама не е изгодно, защото ще фалират 99%от производителите и толкова пъти ще намалее балонът наречен икономика. И пак ще минем на стъклени буркани и вечните чушкопеци и ще се окаже отново че развитото капиталистическо или сициалистическо общество просто е генератор на красиви боклуци докато ги разипаковаш. А да и печалбитите на алчните корпорации в канала

"Хората пренебрегват, че хартиените торбички генерират повече замърсяване на въздуха и водата от пластмасовите и всъщност се нуждаят от повече енергия за рециклиране". Пълни глупости. Хвърлям я в компостера и до 3 месеца я няма. ФАКЕНЮЗ и спекулации.

За рециклиране, не за изгниване. :-) Хартията може да се употребява многократно!!

Автора... я кажи кой ти плати ? Шел, Тексако ? Или от Диел Юнак ....

Единственият екологичен проблем е нарастването на популацията на Змята. Всички други проблеми са следствие на този. Решението е, програми за ограмотяване, програми за по-голямо благоденствие на всички жители и спиране на програмите с хранителни и медицински помощи за Африка.

Какво излиза? Хората са много, това е истината! Или трябва с мотивация доброволно да се контролира раждаемостта, или ще заработи принципът на Малтус. Ама пусти икономически растеж, ще се затрием!

Направо съм втрещен от манипулацията на тази статия. Не е вярно, че биоземеделието изисква повече земя за да се отгледат продукти. Всеки градинар знае, че без химии пак може да одглежда над 10 пъти повече кг продукция от 1 декар, спрямо промишленото земеделие, които произвеждат една реколта 400-500 кг на декар и това е. Но в градинарството се изисква отдаденост и труд и много застъпващи се реколти от разнообразни растения. Нещо, което промишлените земеделци не могат или не искат да правят, защото предпочитат автоматизирано производство без много хора. За да повишат добивите наливат торове, хербициди и пестициди и роботизирана механизация. Относно биоземеделието, че замърсява природата и отделя парникови газове - пълен абсурд - да спрем тогава тревата да расте по поляните, защото замърсява природата.... Според статията най-добре е да е навсякъде камъни и пясък - там те се отделят никакви вредни емисиии от парникови газове... Направо ми се повдига от такива манипулативни и лъжовни статии.

Измислен е нов начин за насъскване на хората един срещу друг. В добавка към националните разлики, пола, расата, класовата борба, спорта, вегетаианството, вече можем да се мразим и на екологична основа! Ликувай народе!

Прочети я пак. Има резон в написаното.

За голямо съжаление - да! Високата раждаемост в разноцветните страни е била НЕОБХОДИМ елемент за опазване на популацията при високата смъртност. Подарената им организация на здравеопазването намали драстично смъртността в тези страни. Заедно с непроменените културни нагласи за висока раждаемост доведоха до това, което виждаме. Наивният алтруизъм на белите ги докара до тук.

на Грета-олигофрета ако е прочела тази статия...

За всяко едно нещо ,било то добро или лошо, може да се напише такава манипулираща статия,важното е да се пише нещо.

А на мене ми се повдига от промити мозъци - мечтата на съвременната цивилизация!

Този път разковничето е накрая... "защото... те изискват промяна в системите" Big brother on the way :(

не вникваш в същността на проблема и нищо не разбираш от земеделски технологии. Разбира се, че ефективността на биоземеделието е по-ниска, в противен случай всички щяха да се ориентират към по-голямата печалба. Продуктите на биоземеделието са много скъпи и недостъпни за масовия потребител, особено в България. Преди 100 години са произвеждали само с оборски тор, защото е имало много работна ръка и не е имало пазарна исономика. Прагматичният изход е използването на по-малко вредна химия и естествени препарати, но таво отново значи по-скъпа продукция и недостъпност за много хора.

Една хубава, дълга и напоителна световна война, с изтребление на 99% от консуматорите що доведе до хилядолвтен баланс в природата. За примвр е районът в Припят. Почти всичко се е възстановило и популацията на дивата природа е в пъти. Самозабравилото се самодоволно човечество отново трябва да си припоби уроците на природата за пореден път.

В написаното ти казват, че ако всички, а не част от населението на посочените държави почнат да употребяват само екологични продукти, няма да им стигне мястото, защото това предполага да се изоставят сега ползваните площи заради вече употребените в тях химии, и разработването на механизирани нови площи. Но доколкото знам, веднъж внесени хербициди в дадена площ, те си остават практически вечно в тях.

Това с батериите на електрическите автомобили ми е много смешно . Та нали тези батерии се рециклират и почти всички елементи вътре си продължават да се използват . Кой ще си изхвърли батериите , които струват десетки хиляди лева !?

Ти реално ли мислиш или се правиш на модерен? Дори и без война нещата могат да се влошат драстично, а при една световна война ще ни се наложи после да оцеляваме чрез мутации.

За спирате популацията на хората до 8 млд., трябва повече мъже и по-малко жени, а в Африка и Азия сериозни мерки

Какво си правиш изхабените батерии за мобилен телефон? Пазиш ли си ги? Просто автобатериите са доста по-големи и по-скъпи, но не са вечни.

Необработвани, а не механизирани.

Макло си тъп ит.

Пропуснали са да сложат подписа под статията: МОНСАНТО Използването на химикали трайно и целенасочено отравя подпочвената вода и я прави негодна за употреба за векове напред. Там където живея, доставят вода за пиене от планината, която е на 100 км... кладенцът на родителите ми е замърсен с пестициди и нитрати... Но земеделието е изключително красиво и подредено, без плевели, хората тук често умират от рак... Кое е по-важно?!

Всяко зло за добро и обратно!.. Малко едностранчиво са представени нещата: публикацията просто преследва определена цел и това определено сваля нивото й и буди недоверие към изложеното в нея. Примерът с хартиените торбички например: та нима подмяната на платмасовите торбички с хартиени е продиктувано от съобразяване с въглеродния отпечатък? Пластмасовите торбички/опаковки са един от най-големите замърсители на околната среда просто трябва да бъдат заменени с такива от биоразградим материал: мисля, че това е единствената за подмяната им.

да бе, трябвало пет пъти повече земя ако продукцията била био - не е ли по-лесно да се преодолее лакомията и супер-тъпченето и прахосването и свръх-производството и т.н. Ненаситността и лакомията са проблема

Забравихте ли, че най-евтината хартия , най-здравите въжета и много други неща се правят от коноп? Е, ще публикувате това, което ви е удобно, разбира се...

От тъпи англичани нищо умно няма да чуеш. Тея са толкова затъпели и деградирали, че няма на къде. Само си изсмукват разни простотии и пръстите. Но нали са авторитети от миналото хората все още им се връзват на глупостите. Ядът само глупости и ГМО тръгнали да дават съвети какво ние да ядем...

Хубава, казваш, а? Ама ти и потомството ти да сте от единия процент, нали? Щото иначе си обикновен тъпанар или лицемер - ти си избери кое. :)

Нека да внеса малко информаци относно био земеделието. Продуктите от Био земеделие не са по-скъпи заради по-ниските добиви от декар, а зарид повече вложен човешки труд. Както написах по-горе конвенционалното земеделие се задоволавя само с 1 реколта, максимум 2. Био земеделието, домашното земеделие, градското земеделие, мамките и средни стопанства имат постоянно застъпващо се производство на различни продукти, които правят добива от 1 декар по-голям в килограми, спрямо конвенционалното. Но изисква много труд, който вдига цената. А иначе една градинка от 100 кв.м. може да произведе над 500 кг плодове и зеленчуци на година. Сравнете го с 500кг пшеница от декар конвенционално промишлено земеделие...

Няма по -тъпа статия! Продавате индулгенции на всеки малоумник, който си купува 1 морков, 1 домат и 1 чушка в 3 отделни пластмасови БЕЗПЛАТНИ! пликчета.

За биоземеделието е малко глупост, НО за електромобилите най накрая очевидното: електричеството е вид енергия, не суровина. Подобно на ДВГ - там енергията е обаче топлинна. Едните коли са топлинни другите електрически. Сурувината при едните е петрол при другите може да е различна - от радиация до въглища. Статистиката за България е 50% от електричество се произвежда на въглища... В световен мащаб средния процент е 40. А и да кажа семо че се увеличава - преди 20г дела на въглищатата е по малък. Или казано просто: Teslata върви на въглища. Дали въглищата или газа / бензина са по-чисто гориво няма смисъл да пиша.

Аз не използвам нито пластмасови нито хартиени торбички...имам си една чанта с която тивам да пазарувам...и я ползвам вече 2г.

За биоземеделието не е глупост...5 милиарда души как се изхранват...ако се увеличи населението соще 2млрд и се мине на биоземеделие сушата няма да стигне да се отглеждат биокултури...да не забравяме че не цялата суша не е плодородна има тундри пустини има суши и т.н.

Проблема в исторически план е, че това винаги води до сериозни военни катаклизми. А населението все още е твърде необразовано, за да може да взема самостоятелни решения. Т.е пак е рисково, като се хвърлят бомби пак замърсяваме и пак се връщаме в изходна позиция.

Човекът е най големият враг на земята, просто такава му е природата. Колкото живее по добре което означава ,че консумира повече продукти от майката земя в вид на храна ако щете коли и всичко друго! Неговото благоденсвие е свързана с унищожение и колкото е развито едно общесво повече толкова това унищожение е по голямо! Така че няма спасение на тази "цивилизация" в този и вид. Ще се самоунищожи, ще минат огромно число години доката земята се въстанови и пак отначало. Надяван се че никой не мисли че ний сме първата цивилизация населявеаща земята, просто сме поредната по усъвършенствана от предишната но не достатъчно и естесвено след нас ще има други в необята от време.

Аз

Скийте, са... Най-замърсяващият продукт, който хорта произвеждат, са други хора. Искате екологичен живот - не правете деца! И един милиард сме ѝ много на тази планета.

Аз

Да. Ама докато отиваш и се връщаш - дишаш. И замърсяваш с СО2. А най-вероятно и с СН4. Замърсител...

Да се върнем към живота от преди 100 години. И полезно и приятно и здравословно , и спокойно...Мечтая да спре този безсмислен технологичен прогрес, който ни облъчва, разболява и унижощава.

Ами ти сам си написал, че в конвенционалното земеделие добивите са много по-високи! Не виждам с кое не си съгласен тогава!

Не диша ! Честна дума - вече 2 години !

Това е маннтрата на ГМО производителите. С нея навлязоха и на нашия пазар под чуждо име. Дори не знаем, че от години ядем ГМО царевица, сигурно защото в България иначе не може да расте друга?

Човечеството е тумор за планетата, който вече е много злокачествен. Планетата сама ще се прочисти от нас по един или друг начин.

Единствения изход е много прост - намаляване на потреблението, а не заместване му с друго, уж по-екологично! Да живеем по-скромно и да озаптим безмерното размножаване!