Медии: Йелън се отказва от 200-годишната история на икономиката, за да блокира чистите технологии на Китай

Според анализатори американската индустрия за електрически превозни средства се е "ударила в стената"

Обратно в новината

Коментари - Медии: Йелън се отказва от 200-годишната история на икономиката, за да блокира чистите технологии на Китай | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем естествен процес е китайскара държава да спонсорира частни предприятия и използва робски труд за да произвежда много по-евтини стоки за износ, които удрят производствоти на другите държави.

ЕС приема евтините стоки от Китай, А замърсяването от производството им, си остава в Китай...!!!

Само да напомня , че по време на финансовата криза в сащ правителство тогава похарчи над 500 млрд за да спаси големите банки и корпорации / примерно дженерал мотърс / с парите на данъкоплатците , а малките фалираха и обикновените хора загубиха имоти и т.н. Капитализъм за бедните и социализъм за богатите.

Важното е че оръжейният комплекс,. нищо не губи... Значи, политически, никой нищо не губи

Ся, да видим: Крадем технологии и спестяваме от разработване, плащаме малко на работниците, субсидира ни държавата, за да правим дъмпинг и да изтласкаме конкуренцията... Това ли ви е пазарната икономика???

Ами, да това е пазарната икономика на ЕС... френските винари получават по-високи субсидии, взимат евтина работа ръка и получаваш вино с ниска крайна себестойност...

американците още през 1812-а година узаконяват кражбата на технологии... първите обрани са британските производиели на станове за сукно, а американците и до днес не са се спрели да краднат, дори и от съюзниците си, примерно от Франция на всеки две години гонят американски дипломати заради промишлен шпионаж. Не случайно Китай няма нищо против да признава американските патенти... но в замяна иса и САЩ да пизнава китайските патенти, а Китай за трета поредна година е първенец по брой регистрирани патенти от Световната организация за интелектуална собственост на ООН.

Не вдяваш колко си несъстоятелен като аргументи - изтъркани шаблони...доооосадно....образовайте се или ИИчас по скоро да ви заменя!!

"сравнителното предимство" ?! Поне превеждайте като хората бе! Я пускайте повече статии за реалното ниво на "пазарна" икономика в Китай. Има достатъчно!