Палмовото масло виновно и за промяната на климата?

Какви са вредите и ползите от палмовото масло и защо и еколози го "нарочиха" за виновник за промяната на климата

Обратно в новината

Коментари - Палмовото масло виновно и за промяната на климата? | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИЩО МУ НЯМА НА ПАЛМОВОТО МАСЛО, ПРОСТО Е ЕВТИНО. ЛЪЖАТ ВИ ЗА НАЛЕПИ ПО СЪДОВЕТЕ. ТЕ НЕ СЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ОТ МАЗНИТЕ ХРАНИ, А ОТ ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИЯ СЛОЙ - ИНТИМА НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ. ЦЕЛТА Е ДА ВИ ПРОБУТВАТ СТАТИНИ, КОИТО СА ВРЕДНИ ЗА ДВОЙНО ЛИПИДНИТЕ МЕМБРАНИ НА ВСИЧКИ КЛЕТКИ В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ. ДАВАТ ГАДНИ УСЛОЖНЕНИЯ - ДЕМЕНЦИЯ, ПАРКИНСОН, СТОПЯВАНЕ НА МУСКУЛИ, РЕЙНО И КАКВО ЛИ НЕ. ПИШМАН ДИЕТОЛОЗИ ПЪК ЗАБРАНЯВАТ МАЗНИТЕ ХРАНИ. ЗАБЛУДИТЕ ИДВАТ ДИРИЖИРАНО ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ, ЗА ДА СИ ПРОБУТАТ СТАТИНИТЕ. ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ОЛИО И ЗЕХТИН СА ПОТЪРПЕВШИ, ОСОБЕНО НА ПРЕХВАЛЕНИЯ ЗЕХТИН, КОЙТО НЯМА НИКАКВИ ЧУДОДЕЙНИ СВОЙСТВА, НО ИМА ЧУДОДЕЙНИ ЦЕНИ

Дреме ми за маслото и за климата. Не купувам продукти с палмово масло- обичах кроасани, но вече не купувам, отказах солетите. Последния път когато си взех солети, бях гладен и нямаше какво друго. След като прочетох палмово масло - директно в кофата. Нутела, обичан от мен течен шоколад спрях да консумирам съответно купувам. Пожелавам на всички производители влагащи палмово скоропостижен фалит. Мястото на боклуците е в кофата а не в магазина.

Преди светът , как е живял и без палмово масло . При комунягите , нямаше палмово масло и хората пак се хранеха , дори по-здраводловно .

Палмовото масло не е вредно, когато не е хидрогинирано. Но за да бъде доставено в Европа, например, то преминава през този процес, защото иначе няма как да издържи на седмици транспорт по море в контейнери, които постоянно нагряване от слънцето, просто ще се развали. Така, че не самото масло е вредно, а процесът на преработка го прави такова, превръщайки молекулната му структура в такава, близка до пластмаса и след консумация, започва да се натрупват плаки в кръвоносните съдове, съответно се стесняват и т.н. Съдържа се навсякъде почти, от сполети, кроасан, бисквити, някои сирена, почти всички шоколадови изделия просто защото 1) е много евтино, 2) увеличава срока на годност и 3)има свойства, които помагат при "втвърдяване" на продукта. Може ли да не се консумира - да, но трябва да се чете внимателно при пазаруване, трудно е, но се получава.

Палмите не са надарени с капацитет за отговорност и вина. Виновни са овцете, които живеят по лесната инерция, 4е 4обаните са творците на ов4ия живот, и няма друг на4ин.

кога ще се начум да мислими и оценяваме, и пресяваме това, което четев в нета?!?!?! хайде поне веднъж да повосилм, преди да коментираме, а!

И всичко води към хората и тяхната все по-нарастваща консумация! Каквито и мерки да се вземат, Земята просто не издържа на темпа с който хората я опоскват!

кой пише статията. Щото едва ли е лекар, загрижен от повишения ръст на сърдечно-съдови заболявания, воден изцяло от професионален интерес. То дори и да се намери такъв, ще му е трудно да си намери трибуна ....

Статия пълнеж тип click-bait, която не казва нищо ново

Вредно за животните...

Извод. Хората са единственият паразит на тази планета, който застрашава масовото изчезване на други видове.