През седмицата ни очакват по-меко време и малко по-високи температури, но ще бъде ветровито и динамично. Макар все още далеч от комфортни предпролетни стойности, температурите ще са над обичайните за януари, най-студения месец в годината.

До края на днешния ден времето ще остане предимно облачно и мъгливо в ниските места, с температури след обяд от минус 1, минус 2 до около 3 градуса. Ще бъде тихо, а повече слънце ще има в планинските райони и по високите места  извън котловините.

Ниските облаци и мъглите ще се задържат и през нощта в повечето райони на страната, най-вече в ниските места. Минималните температури утре ще бъдат от минус 8 до минус 3 градуса в по-голямата част от страната, малко по-високи по морския бряг.

През деня в Дунавската равнина ще се появи слаб, по-късно до умерен вятър от запад и мъглите там ще се разсеят, а температурите ще започнат да се повишават. Те ще са в интервала от нула до плюс два в местата със снежна покривка, защитени от западен вятър до 7-8 градуса на места по поречието на Дунав.

Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. В сряда минималните температури ще се повишат и ще са от около минус 5 до нула, а дневните - от 4 до 9 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и в четвъртък, като минималните в повечето места вече ще са положителни: от минус 1 до 4 градуса, а дневните от 6 до 11 градуса. През деня ще премине размит атмосферен фронт и от запад на изток за кратко ще превали дъжд, в планините - сняг.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се понижат с градус-два. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад.

Ветровито ще остане и в събота. Минималните температури ще са от около нула до 5-6 градуса, а дневните - от 6 до 11, по-ниски в североизточните райони и високите полета. Отново от запад на изток за кратко ще превали дъжд, над 800-1000 метра - сняг, но валежите ще са краткотрайни. В края на процеса сняг е възможен и в североизточните райони, но повече подробности по този процес очаквайте в следващите дни.

Ще бъде доста ветровито, със силен и временно бурен северозападен вятър.

В неделя вятърът ще отслабва и ще бъде слаб до умерен. Температурите слабо ще се понижат, а валежи са малко вероятни. През повечето дни в столицата ще бъде по-студено от низините, а снежната покривка ще се топи бавно.

Съществена промяна на този тип време моделите не очакват и за началото на следващата седмица (последните 2-3 дни на месеца).