Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна след обяд. В много райони на Северна България, както и около Стара планина и в Родопите ще превали и прегърми. Слаби краткотрайни превалявания не са изключени и в района на София. Температурите ще бъдат около и малко по-ниски от обичайните за втората половина на юли - от 25 до 31 градуса, за София 24, 25.

Ще бъде ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

Утре ще превали  в централните и източните райони. Температурите ще останат без съществена промяна. Ще остане ветровито.

В петък локални, но по-интензивни превалявания с гръмотевици ще има в Североизточна България, около Централния Балкан и  в югозападните райони. Температурите ще са от 26 до 32 градуса. Вятърът постепенно ще отслабне и стихва, освен в Дунавската равнина.

В събота ще превали и прегърми в източните райони и по Черноморието. Температурите ще се повишат и ще са от 28 до 33 градуса.

Прогнозираните по-рано от моделите горещини ще се реализират в "орязан" вид най-вече в неделя, когато в низините ще бъде горещо и  на места температурите ще достигнат 35, 36 градуса. Почти без валежи, освен съвсем слаби незначителни превалявания на места в планините. Ще духа слаб вятър от южната четвърт.

Добри условия за туризъм, в събота -  в планините на Западна България, а в неделя в цялата страна. Харесващите този вид прекарване на свободното време е добре да се възползват, тъй като от понеделник отново очакваме лабилизация на атмосферата.

Още вечерта  и през нощта срещу понеделник над западната половина на страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и  на места ще превали и прегърми.

В понеделник и вторник главно на запад ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, но ще остане топло, на изток - и горещо, с температури в понеделник от 27 до 34 градуса (по-високи на изток), а във вторник от 26 до 32 градуса.