Редакционна статия в Guardian призовава правителствата в Европа да предприемат по-бързи действия по отношение на изменението на климата след рекордните зимни температури на континента.

В редакционната статия се казва: "Топлите зимни дни не се усещат инстинктивно като екстремно метеорологично събитие. За разлика от мразовития циклон-бомба, който САЩ преживяха по Коледа, или от наводненията, които връхлетяха Филипините, е малко вероятно те да причинят незабавна масова смърт и разрушения...

Въпреки това горещата вълна трябва да разтревожи всички ни." Той продължава: "Икономиката и традиционните опасения за националната сигурност сега сочат в същата посока като опазването на околната среда - няма оправдание за по-нататъшно отлагане.

Вратата се затваря бързо, но все още има изход. Обединеното кралство и другите държави трябва да се възползват от него, докато могат."

На друго място във вестник "Таймс" главният бизнес коментатор Алистър Осбърн отбелязва, че рекордните горещини са предизвикали "голям спад в цените на едро на газа, като по-ниското търсене е помогнало на Европа да запази запасите си в хранилищата".

Той продължава: "Какво означава това за британците?

Кратък отговор: сметките за енергия за втората половина на тази година ще паднат под правителствената гаранция от 3 000 паунда, поне според прогнозите на Investec и Cornwall Insight.

Резултатът? Сунак и канцлерът Джереми Хънт ще трябва да намерят много по-малко пари през следващата финансова година, за да субсидират сметките ни за енергия: 3 млрд. паунда според оценките на Investec срещу 25 млрд. паунда за 2022-23 г."