Идва край на поредицата от слънчеви дни.

До довечера облачността ще се увеличава и над страната ще се установи предимно облачно време. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще достигнат 8 до 13 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Още преди полунощ от запад ще започнат превалявания от дъжд, които до сутринта постепенно ще обхващат и останалата част от страната. В Източна България ще духа умерен и временно силен вятър от юг, а в Дунавската равнина - от изток.

Минималните температури ще бъдат от 1-2 градуса по високите котловини до 7-9 в източните райони.

През деня ще бъде облачно и дъждовно, като с прекъсвания ще превалява в по-голямата част от страната. На места валежите ще са интензивни. Сняг ще вали в планините и над 1000 метра, надморска височина, като на изток снежната граница ще бъде по-висока.

При усилване на валежа валежите временно ще преминават в мокър сняг и по високите части на Предбалкана, както и по високите котловини на запад, но трайна снежна покривка няма да се образува.

Дневните температури ще достигнат 4-5 до 11 градуса, малко по-ниски по високите западни полета.

В Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток, а в западната половина на Дунавската равнина - от запад-северозапад.

В Европа остава сравнително топло за средата на януари, но на много места е предимно облачно, с валежи от дъжд, които в централните райони и на Балканите ще бъдат значителни. Мъгливо е на север, а най-студено е в източните части на континента.

У нас в сряда ще остане облачно, на места все още ще превалява дъжд, в планините - сняг. Температурите сутрин ще са от 2 до 7, а през деня - от 5 до 11 градуса, отново с 2-3 градуса по-ниски по високите западни полета.

Значителна ще остане облачността в четвъртък и петък. Вече само на отделни места, главно в източните райони, е възможно да превали дъжд, предимно слаб. Минималните температури ще бъдат от около нула-един до 5 градуса, а дневните от 5 до 10-11 градуса.

В събота облачността временно ще намалее до незначителна и минималните температури ще бъдат по-ниски с няколко градуса, а в неделя отново ще се заоблачи. Денем ще остава меко за януари, с температури в неделя от 5-6 до около 12 градуса.