Днес следващите няколко дни температурите ще останат летни, но ще има места в страната с краткотрайни валежи и гръмотевици.

През деня над западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В източната половина на страната купестата облачност ще бъде незначителна и валежи няма да има.

Температурите ще останат в интервала от 29 до 34, 35 градуса.

През нощта явленията ще стихват, последно - след полунощ около централните части на Стара планина. Минималните температури утре сутрин ще са от 15 до 20 градуса, но ще има и места със стойности до около 21, 22 градуса - по морето и в северозападните райони, където ще се появи слаб до умерен западен вятър.

На тези места, в които температурата не пада през нощта под 20 градуса, имаме така наречените "тропични нощи".

Утре през деня съществена промяна на времето няма да настъпи. След обяд над западните и част от централните райони ще има гръмотевични бури и краткотрайни валежи с гръмотевици. 

Температурите ще останат почти без промяна, от 29 до 34, на места на юг и изток до 35 градуса, а само в северозападните райони ще се понижат с градус-два.

В неделя краткотрайни превалявания от летен тип ще има и на отделни места в източните райони, но по правило там ще бъдат слаби.

Температурите ще бъдат от 29 до 34 градуса, отново с градус-два по-високи в крайните южни и югозападни райони.

В понеделник преди и около обяд краткотрайни валежи ще има в Северна България, а в следобедните часове - около планините на Западна България. Температурите ще останат без съществена промяна.