От двата почивни дни повече слънце и по-подходящо време за туризъм ще има в събота. В неделния ден на повече места около и след обяд ще превали и прегърми.

Днес облачността ще бъде променлива, след обяд - купеста и на отделни места ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа съвсем слаб вятър от северозапад, в източните райони - от север.

Дневните температури ще достигнат интервала от около 20 до 26 градуса.

През нощта облачността от запад ще намалява и до сутринта ще бъде почти ясно. Слаб северозападен вятър ще духа по морския бряг. 

Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса в повечето места. В съботния ден ни очаква топло време, с температури от 23 до 28 градуса.  

 След обяд ще се развива купеста облачност, но ще остане почти без валежи. 

В неделя минималните температури ще бъдат от 10 до 15, а дневните от 25 до 29, 30 градуса. В североизточните райони температурите ще останат малко по-ниски.

 След обяд ще се развива купеста облачност и  на отделни места ще превали и прегърми.  

От двата почивни дни по-хубаво време за планински туризъм ще има в събота. 

В понеделник атмосферата ще бъде по-неустойчива, особено в Южна България. Около и след обяд на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки. По-съществени ще бъдат явленията в южните райони и около планините, а в ниските части на Дунавската равнина те ще са на по-малко места и по-слаби. 

Дневните температури остават около обичайните за периода, от 24 до 29 градуса. В местата с по-интензивни валежи на юг и югозапад температурите ще остават по-ниски. 

В София в понеделник също ще превали и прегърми, а дневната температура ще бъде до около 22 градуса.

Във вторник и сряда също ще има места с краткотрайни валежи и гръмотевици, а по-съществени ще бъдат явленията в планините и полупланинските райони. В низините те ще бъдат на по-малко места или ще остава без валежи.

Температурите през деня ще останат от 24 до около 29 градуса.